Οικονομία

Άραβες με «δύναμη πύρος» 126 δισ. δολαρίων έρχονται στην Ελλάδα

Μια σημαντική κίνηση στον επιχειρηματικό τομέα στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό πλατφόρμα για επενδύσεις 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα συμφώνησαν να δημιουργήσουν η Mubadala Investment Company, επενδυτικός βραχίονας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και το ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας.

Η Mubadala θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από το ελληνικό Ταμείο.

Στο παρελθόν η Mubadala έχει επενδύσει κεφάλαια σε μεγάλες οικονομίες όπως η Ρωσία και η Γαλλία. Βλέπει την Ελλάδα ως μία χώρα που έχει επιδείξει αντοχή και πλέον ανακάμπτει, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Χαλντούν αλ-Μπουμπάρακ.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της, η Mubadala έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 126,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δραστηριοποιείται σε δεκατρείς κλάδους, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Μάλιστα η στήριξη της Amerra από τη Mubadala Investment Company για την εξαγορά των εταιρειών «Νηρεύς» και «Σελόντα» φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Το fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Mubadala, συμμετέχει ήδη στον επενδυτικό όμιλο «Ανδρομέδα» ως δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει επενδύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες και τον πρωτογενή κλάδο στην Ελλάδα, γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button