ΑγροτικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Άρθρο για την πώληση του Α.Σ. Γαργαλιάνων – «ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»

Στιγμιότυπο οθόνης (1122)


Άρθρο αναγνώστριας με αφορμή την επικείμενη πώληση των εγκαταστάσεων του Α.Σ. Γαργαλιάνων.

Οι υδροστρόβιλοι πίσω από την Πρώτη δεν είναι τίποτα μπροστά στις καταστροφές στην καραϊβική και στις ΗΠΑ.
Τώρα θα πεί κανείς εντάξει αλλά που κολλάνε τα εκατομμύρια ?
Φυσικά οι ελαιοπαραγωγοί των Γαργαλιάνων, εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο προϊόν τους για ελαιοποίηση και εμπορία στον αδύναμο ,υπό διάλυση θα τολμούσα ελαιουργικό συνεταιρισμό.
Παρότι υπήρξε ισχυρός σε εμπιστοσύνη στο παρελθόν ,όμως ακατάλληλος, όπως απέδειξαν τα γεγονότα, να διαχειριστεί τον ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εμπορικής αξίας του εξαιρετικού ελαιολάδου της περιοχής, έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο με τους παραγωγούς να περιμένουν να φανεί ο αγοραστής, που αλλάζει όμως τα προσυμφωνημένα, γιατί στις υπερπόντιες επιχειρήσεις γεννήθηκε τυφώνας που μάλλον σάρωσε και τον Αμερικάνο κεφαλαιούχο που θα έδινε τα λεφτά, δηλαδή τα 2εκατομ των παραγωγών και τις 800 χιλ που χρωστάνε στην Τράπεζα.
Έτσι άδικα περιμένουν οι νοικοκυραίοι απλήρωτοι τουλάχιστον 1 χρόνο τώρα.
Σωτήρες που θα έφταναν με τα δολάρια από ΗΠΑ απροσδιόριστοι μόνο ο μεσάζον του μεσάζοντος. Τελικά ο πως άλλαξε η συμφωνία? Δεν γνωρίζουν τόσο μεγάλου εύρους επιχειρήσεις ότι στις προσφορές πάντα μπαίνει η επισφάλεια των ισοτιμιών και των καθυστερήσεων? Πλάκα μας κάνουν? Εκτός αν άλλαξε την συμφωνία λόγω των προβλέψεων για έκτακτα καιρικά φαινόμενα! Και τώρα που πρέπει να συντηρηθεί το ελαιουργείο για την νέα ελαιοκομική περίοδο το αδιέξοδο είναι προ των πυλών του άλλοτε κραταιού εργοστασίου μας.
Άφαντα τα λεφτά ,άγνωστοι οι επενδυτές ,πολλά σκουπίδια αφήνουν οι τυφώνες και που να διακρίνει κανείς καλά!!
Και οι γέροντες που θέλουν τον γιατρό τους ,γιατί οι συντάξεις κόπηκαν και τα παιδία τους είναι απλήρωτα? Πως θα βγάλουν τα έξοδα με τα σχολικά των παιδιών οι γονείς? Πως θα βγάλει ο αγρότης τα έξοδα για την προετοιμασία για την συγκομιδή? Πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για την συντήρηση του εξοπλισμού και το εργόσημο των εργατών ,αλλιώς αν μαζεύεις μόνος θα βγάλεις 5 βαθμούς και ψάξε την τιμή.
Επομένως ο επενδυτής είναι ο Σωτήρας μα ,να τον υποδεχθούμε να τον πιστέψουμε να πάρουμε τα λεφτά μας ,αλλά ποιος είναι επι τέλους ?Γιατί μας αλλάζει τα συμφωνημένα ο τυφώνας ή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα? Η μήπως για αυτό τόσοι νομικοί μεσάζοντες και παρατρεχάμενοι! Μήπως πρώτα τελικά θα πάρουν την περιουσία μας για να πάρουν τα απαιτούμενα δάνεια και μετά έχει ο θεός αν θα μας δώσου τα χρωστούμενα? Άγνωστο!!!!!!!
Και τώρα τι θα κάνουμε? Δηλοί και άμοιροι αντάμα να περιμένουμε κάποιο θάμα? Όχι βέβαια! Πώς να περιμένουμε ,έχουμε εξαντληθεί οικονομικά και ψυχικά ! Θέλουμε λύση τώρα! Κάποιος να δώσει την λύση ,γιατί εμείς δεν φταίμε τίποτα, εμείς δείξαμε εμπιστοσύνη και μας ξεγέλασαν .Εμείς αφήναμε τα πάντα στους άλλους αυτοί γνώριζαν τα θέματα ,εξ άλλου ήταν τόσο λιγομίλητοι με μας τους παραγωγούς σχεδόν σέχτα παιδί μου. Πως ν αντιμιλήσεις μπροστά στους υπεύθυνους και ειδικούς!!!
Μόνο που οι ειδικοί μάλλον ξέχασαν να ενημερώσουν ότι η λύση δεν είναι πάντα η χειρότερη ,αυτή του πάρε όσα σου δίνουν σκάσε και σκάβε!
Επειδή το φαινόμενο που ζούμε στη μικρή μας πόλη το ζουν κι άλλοι αντίστοιχα ,φαινόμενο της χρεωκοπίας !Φυσικό είναι να έχει επεκταθεί σ’ όλο τον κόσμο αγροτικό και μη.
Μήπως τελικά να αφήναμε τα οφ σορ υπερπόντια οικονομικά ταξιδάκια και τις αντε αντε μη κατονομάσω συναλλαγές και να βλέπαμε ότι παρά την κακομοιριά μας υπάρχει και ένας νόμος ελληνικότατος να τον εφαρμόσουμε, αρθ 6 λοιπόν του 4384/2016. Είναι δικός μας ψηφισμένος και μας δίνει την ευκαιρία ν απεμπλακούμε μέσω του ίδιου του αγροτικού κόσμου ν αλλάξουμε μυαλά, αμα θέλουμε να πάρουμε τα λεφτά μας και να βγάλουμε λεφτά από τον κόπο μας και την αγροτική μας δραστηριότητα.
Ας τον εφαρμόσουμε ,ας είμαστε ακριβείς και νόμιμοι σ αυτή την χώρα ,μπορεί να μας βγει σε καλό.
Ας γίνουμε ισχυροί παραγωγοί ,ας θεραπεύουμε τις πληγές της ασυνεννοησίας μας, δίνοντας οι ίδιοι την λύση ,την συμφερότερη για μας .
Για να μη πεθάνουν οι γέροντες απλήρωτοι! Πικρός καημός της υπέργηρης μητέρας μου!
Άντε λοιπόν ας ξεμπλοκάρουμε την διαδικασία ,ας ξαναδουλέψουμε με επιχειρηματικό σχέδιο τον συνεταιρισμό για να γίνει βιώσιμος και να πάρει άμεσα δανειοδότηση και φυσικά η παγκόσμια αγορά μας περιμένει .Έχουμε το πλεονέκτημα!!!!!!!
ΒΟΥΛΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Ποιοί φταίνε για την χρεοκοπία του ελαιουργικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων;
    Σαν μέλος του συνεταιρισμού απαιτώ να μάθω.
    Απίστευτη η υπομονή του αγροτικού κόσμου των Γαργαλιάνων, που ήταν μέλη ενός συνεταιρισμού όπου μερικοί έπαιρναν αποφάσεις για αυτούς αλλά χωρίς αυτούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button