Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στην Πύλο

 

RYPANSH_THALASSA


Το Λιμεναρχείο Πύλου θα πραγματοποιήσει άσκηση σε προσχεδιασμένο υποθετικό σενάριο πρόκλησης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρέλαιο, την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο λιμάνι της Πύλου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περί ώρα 6.45 της 12ης Ιουνίου ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας από τον κυβερνήτη του Ρ/Κ CHRISTOS XXIII, σημαίας Παναμά, που ελλιμενίζεται στο λιμένα της Πύλου, πως υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες, διαστάσεων από 30-40 μ. μήκους Χ 1 έως 1,5 μ. πλάτους, ρύπανσης από μείγματα πετρελαιοδειδών, σε θαλάσσια επιφάνεια εντός του όρμου Ναυαρίνου. Πιθανολογογείται η πρόκλησή της κατά τη διάρκεια διαδικασίας πετρέλευσης του Ε.Γ-Τ/Ρ Νέστωρ Ν.Π. 7091, το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμένα Πύλου, είχε καταπλεύσει την 11 Ιουνίου 2017 και απέπλευσε τις πρωινές ώρες της 12ης. Ενημερώνεται Λιμενική Αρχή επόμενου λιμένα κατάπλου του πλοίου, για λήψη δειγμάτων από τα καύσιμα του πλοίου. Διαπιστώθηκε περαιτέρω η προσβολή ακτών στο νότιο τμήμα νησίδας Χελωνήσι. Πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι έντασης 3-4 μποφόρ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button