Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Έβγαλαν ένα σωρό σκουπίδια από το βυθό του λιμένα Καλαμάτας – Ανάλογη δράση και στο βυθό της νήσου Σχίζας

e_Medium


Κυριολεκτικά ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα, ευτυχώς ανακυκλώσιμα τα περισσότερα, έβγαλαν από το βυθό του λιμένα Καλαμάτας οι εθελοντές δύτες της “Aegean Rebreath”, που τον καθάρισαν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. Τη δράση καθαρισμού διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την ομάδα Εθελοντών Δυτών “Aegean Rebreath”, για τη φροντίδα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, στην Κεντρική Προκυμαία πραγματοποιήθηκε κατάδυση ομάδας δυτών για την απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων από το βυθό του λιμανιού. Επίσης, στη Δυτική Παραλία πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας ζώνης.
Οι δύτες που έλαβαν μέρος, ήσαν: Παναγιώτης Λούλης, Γιώργος Σαρελάκος, Βασίλης Τσιαίρης, Ευθύμης Γκαντής, Μαρία Μπίστα, Αnthousa Εngel, Κώστας Χριστοδουλέας και Παρασκευάς Ξεπαπαδέας.
Από το βυθό ανασύρθηκαν, ενδεικτικά, πολλά λάστιχα αυτοκινήτου, μπαταρίες, δεκάδες μεταλλικά κουτάκια και πλαστικά μπουκάλια, πλαστικοί σωλήνες, δεκάδες γυάλινα μπουκάλια, ποτήρια και βαζάκια, αλλά και πήλινα σκεύη, καθώς και σαγιονάρες και σόλες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν: Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, “Aegean Rebreath”, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Καλαμάτας, Kalamata Dive Center, Nautilus Dive Center, Εθελοντές Κέντρου Νέων Καλαμάτας, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν ή θα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη δράση.
Περί τα τέλη Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει ανάλογη δράση καθαρισμού στο βυθό της νήσου Σχίζας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button