ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Έμειναν στη… μέση οι αντιπλημμυρικές εργασίες στην περιοχή του Γυμνασίου-Λυκείου Γαργαλιάνων

 

2


Οι εργασίες για τη διάνοιξη της τρύπας που θα διοχετευτεί το βρόχινο νερό ξεκίνησαν στις 11 Νοεμβρίου 2016 και τελείωσαν τρεις μέρες μετά, στις 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, έξι μήνες μετά το έργο έχει μείνει “στη μέση”…

Tο κόστος για την εκτέλεση των εργασιών του γεωτρύπανου ανήλθε στις 14.260,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%., ενώ το χρηματικό ένταλμα πληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2016.

Η ολοκλήρωση των εργασιών είναι απαραίτητη προκειμένου να σταματήσει να «πνίγεται» από το βρόχινο νερό η περιοχή γύρω από το σχολικό συγκρότημα των Γαργαλιάνων. Μπορεί να βρισκόμαστε λίγο πριν το καλοκαίρι, όμως το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη διάνοιξη της τρύπας είναι πολύ μεγάλο και έκτοτε υπάρχει μια στασιμότητα. Πόσο μάλλον όταν ο χώρος που έγιναν οι εργασίες είναι το προαύλιο ενός σχολικού συγκροτήματος με περισσότερους από 300 μαθητές.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, τότε, από τους δημοτικούς άρχοντες άμεσα θα ξεκινούσαν οι εργασίες σωλήνωσης, για να κρατηθεί το πέτρωμα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινούσαν και οι εργασίες για την κατασκευή των δύο φρεατίων καθαρισμού.

Να θυμίσουμε πως η προτεινομένη λύση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προβλέπει την κατασκευή δύο φρεατίων καθαρισμού προκειμένου να σταματούν τα «φερτά» υλικά της βροχής και να υπάρχει μόνο καθαρό νερό.  Το νερό θα καταλήγει σε μια τρύπα διαμέτρου 37 εκατοστών, η οποία θα βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου – Λυκείου Γαργαλιάνων, και από εκεί θα διοχετεύονται στους φυσικούς αποδέκτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button