ΑστυνομικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Χώρα [εικόνες]

 

unnamed 4


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή αγιασμού παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή της Χώρας του Δήμου Πύλου – Νέστορος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11 τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Χώρας όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος, Νίκος Ανδριώτης, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα υπηρεσία.

Ο Τοπικός Αστυνόμος είναι θεσμός ο οποίος εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη αντίληψη του Σώματος για συναίνεση, εξωστρέφεια και αρμονική συνύπαρξη πολίτη και Αστυνομίας. Ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη και ευρύτερα με το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό βασική επιδίωξη του Τοπικού Αστυνόμου αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και η εκπλήρωση της κοινωνικής προσδοκίας για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτριο Καφαντάρη και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού. Επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην περιοχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την επιτυχημένη δράση του. Τέλος ευχήθηκε στον Τοπικό Αστυνόμο, καλή αρχή και δύναμη, ώστε να αντεπεξέλθει επιτυχώς στα νέα του καθήκοντα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Καφαντάρης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανάληψη καθηκόντων του τοπικού αστυνόμου στη Χώρα, ενώ όπως ανέφερε πως ο δήμος αναμένεται να προμηθεύσει σύντομα με αυτοκίνητο τον τοπικό αστυνόμο για τις μετακινήσεις του.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Δημητρίος Τριγώνης, ο Αστυνομικος διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, ο Αστυνομικός διευθυντής οι Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων, Υπαστυνόμος Β’ Νίκος Γεωργακόπουλος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φορέων και πολίτες της περιοχής.

unnamed 2

unnamed 5

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button