Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Ένοχος ο 58χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατακρεούργησαν γυναίκα στην Ηρώων!

 

cane corso 1


Συγκλονιστική μαρτυρία της 49χρονης που δέχτηκε την επίθεση – «Προσπαθούσα να μείνω όρθια, ώσπου ένιωσα να μου ξεριζώνει κομμάτι από το πόδι μου»

Με την ανώτερη ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα που κρίθηκε ένοχος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκύλων Κάνε Κόρσο, τα οποία το Μάρτιο επιτέθηκαν σε 49χρονη τραυματίζοντάς τη σοβαρά.
Ο 58χρονος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, δικάσθηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και κατέθεσε έφεση. Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ δικάσθηκε χωρίς δικηγόρο, καθώς η καθυστέρηση προσέλευσης του συνηγόρου του για την εκδίκαση της υπόθεσης τον ανάγκασε να παραιτηθεί του δικαιώματος υπεράσπισής του.
Η περιγραφή της 49χρονης για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά και τα εμφανή ακόμα τραύματα στο σώμα της ανατρίχιασαν δικαστές και ακροατήριο. Σοκαριστικές ήταν οι φωτογραφίες που προσκομίσθηκαν με τα τραύματα που υπέστη αμέσως μετά την επίθεση.

Εφιαλτικές στιγμές
Περιγράφοντας στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε, η 49χρονη είπε ότι στις 13 Μαρτίου είχε επισκεφτεί φίλη της που μένει στην περιοχή και περπατούσε επί της οδού Ηρώων. Ήταν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ και στο απέναντι πεζοδρόμιο είδε τα δύο σκυλιά ελεύθερα να περιπλανώνται. Όπως είπε, δεν έδωσε σημασία, ενώ εκείνη τη στιγμή διασταυρώθηκε με έναν κύριο που κρατούσε ένα μικρόσωμο σκύλο. Τον είδε να κόβει ένα καλάμι από χωράφι και να κοιτάει προς τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά βρίζοντάς τα. Καθώς συνέχισε να περπατά είδε τα δύο σκυλιά να περνούν το δρόμο και να κατευθύνονται προς το μέρος της. Επειδή και η ίδια είναι ιδιοκτήτρια σκύλου, δεν ανησύχησε και άφησε να τη μυρίσουν, χωρίς ποτέ να σκεφτεί τι θα ακολουθούσε.
Τότε ξαφνικά το ένα σκυλί την άρπαξε με τα δόντια του από το αριστερό πόδι, λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Το μόνο που κρατούσε στα χέρια της ήταν το κινητό της τηλέφωνο και προσπάθησε να αμυνθεί χτυπώντας το με αυτό.
«Προσπαθούσα ενστικτωδώς να παραμείνω όρθια, ώσπου ένιωσα να μου ξεριζώνει ένα κομμάτι από το πόδι. Τότε, με έριξε κάτω και ήρθε και το δεύτερο σκυλί. Με δάγκωναν στο μηρό και ψηλά στη βουβωνική χώρα. Άκουγα από τα μπαλκόνια ανθρώπους να φωνάζουν για να τα τρομάξουν, αλλά αυτά δε σταματούσαν», συνέχισε τη συγκλονιστική της περιγραφή η 49χρονη.
Η επίθεση των σκυλιών έπαυσε, όταν για καλή της τύχη σταμάτησαν ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο, καθώς οι οδηγοί είδαν τι συνέβαινε και έσπευσαν να βοηθήσουν.
Στη συνέχεια, όπως είπε, έμαθε ότι τα ίδια σκυλιά είχαν επιτεθεί και σε ένα νεαρό, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει 13 ράμματα και ο οποίος, επίσης, έχει καταθέσει μήνυση.
Για τον κατηγορούμενο, είπε ότι δεν ήλθε ποτέ σε επαφή μαζί της, ούτε για μια συγγνώμη, ενώ τη δεύτερη μέρα της νοσηλείας της την ενημέρωσαν πως είχε πάει στο νοσοκομείο να τη δει, αλλά η ίδια δεν είχε συνέλθει από το σοκ της επίθεσης και ζήτησε να του μεταφέρουν να την επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες. Όμως, ποτέ δεν εμφανίσθηκε ούτε την αναζήτησε όταν βγήκε από το νοσοκομείο.
Απαντώντας και σε ερωτήσεις της Έδρας και του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής Παναγιώτη Νταή, είπε ότι 7 μήνες μετά τα τραύματα δεν έχουν επουλωθεί, έχει κινητικά προβλήματα, ενώ έχει υποβληθεί σε μεγάλα έξοδα. Η ίδια είχε απολυθεί ένα χρόνο πριν από το συμβάν, ενώ θα έπιανε και πάλι δουλειά 10 μέρες μετά την επίθεση. Φυσικά, όπως είπε, έχασε τη δουλειά που είχε βρει, ενώ ακόμα δεν μπορεί να εργαστεί.

Κι άλλα περιστατικά
Κάτοικος της περιοχής που κατέθεσε, είπε ότι άκουσε τα ουρλιαχτά της γυναίκας και είδε από το μπαλκόνι της τι συνέβαινε. Κατεβαίνοντας για να βοηθήσει ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ περιέγραψε ότι και η ίδια είχε δεχτεί επίθεση από τα συγκεκριμένα σκυλιά και γλίτωσε, γιατί πρόλαβε να μπει στην πολυκατοικία.
Για την επίθεση στην 49χρονη, είπε πως όταν κατέβηκε είδε τα σκυλιά να επιστρέφουν στην αυλή του ιδιοκτήτη και κατέθεσε πως η πόρτα της περίφραξης ήταν ανοικτή. Πρόσθεσε δε πως πολλές φορές τα σκυλιά έβγαιναν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα.
Άλλος κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως έμαθε το περιστατικό από τη σύζυγό του, η οποία είναι γιατρός και εφημέρευε όταν πήγαν την 49χρονη στο νοσοκομείο. Του επισήμανε, όπως είπε, να προσέχει τα παιδιά τους, γιατί είχε σημειωθεί περιστατικό και σε αυτούς. Συμπλήρωσε, δε, πως αν στη θέση της 49χρονης ήταν ένα παιδί, δε θα είχε γλιτώσει. Κατέληξε λέγοντας ότι και ο ίδιος είχε καλέσει την Αστυνομία για την επιθετικότητα των σκυλιών, ενώ είχε κάνει παρατήρηση και στη σύντροφο του ιδιοκτήτη, αλλά δεν έλαβαν κανένα μέτρο ασφάλειας.
Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσε πρώτος στο σημείο είπε ότι βρήκε τη γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο και την παρέλαβε ασθενοφόρο. Του υπέδειξαν οι κάτοικοι τι συνέβη και πήγε στο σπίτι που ήταν τα σκυλιά. Περιέγραψε ότι τα σκυλιά εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα από την περίφραξη, αλλά η πόρτα ανοικτή. Μόλις τον είδαν άρχισαν να γαυγίζουν και να κινούνται προς το μέρος του, ενώ αυτός τράβηξε και έκλεισε την πόρτα για να μην του επιτεθούν. Σημείωσε ότι η πόρτα δεν έκλεισε και χρειάσθηκε να την κρατάει για να μην ανοίξει μέχρι να βγει ο ιδιοκτήτης από το σπίτι, ο οποίος, όπως είπε, μάλλον δεν είχε αντιληφθεί τι είχε γίνει.

Απολογία
Οικογενειακή φίλη του κατηγορουμένου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξε ότι τα σκυλιά ήταν πολύ ήρεμα και πάντα ήταν καλά φυλασσόμενα.
Η σύντροφος του κατηγορουμένου, από την πλευρά της, κατέθεσε πως έλειπε την ημέρα που έγινε το περιστατικό, αλλά κάτι είχε γίνει με την πόρτα και είχε χαλάσει χωρίς να το αντιληφθούν και έτσι βγήκαν τα σκυλιά έξω. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κι άλλες φορές είχαν βγει και οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. Κατέληξε λέγοντας πως δεν περίμενε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο και ισχυρίσθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα κάποιος είχε επιτεθεί και τραυματίσει στο μάτι το ένα σκυλί, και ίσως να είχαν αγριέψει από αυτό.
Στην απολογία του ο 58χρονος είπε ότι τον τελευταίο καιρό είχε πέσει θύμα πολλών κλοπών και είχε τα σκυλιά για φύλακες. Τα είχε στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του, ελεύθερα καθώς η περίφραξη ήταν ψηλή, ενώ το βράδυ έβαζε και αλυσίδα στην πόρτα.
Υποστήριξε ότι στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχε ξεκολλήσει ένα πλακάκι από το δάπεδο και έτσι άνοιξε η δίφυλλη πόρτα και βγήκαν τα σκυλιά, ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι είχαν βγει κι άλλη φορά. Αναφέρθηκε και αυτός στον τραυματισμό του σκύλου από κάποιον άγνωστο, που μπορεί να το είχε εξαγριώσει, ενώ για την 49χρονη είπε ότι της συνέβη κάτι τραγικό. Στο δε νοσοκομείο που πήγε να την δει, γιατρός τού μετέφερε πως ο δικηγόρος της δεν επιτρέπει να συναντηθούν.
Παραδέχτηκε, όμως, ότι δεν έχει κάνει καμία άλλη κίνηση από τότε και σημείωσε ότι από εδώ και πέρα θα τη στηρίξει όπως μπορεί.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του, λέγοντας ότι δεν είχε λάβει μέτρα ώστε να μην κυκλοφορούν ελεύθερα τα σκυλιά, παρά το γεγονός ότι είχαν συμβεί και άλλα περιστατικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button