Οικονομία

Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Έτος σταθεροποίησης των τιμών με μικρές αυξητικές τάσεις στα ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου εκτιμάται ότι θα είναι το 2018.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Καθημερινή”, τα περιθώρια των μειώσεων στις τιμές έχουν εξαντληθεί και η πλειονότητα των εταιρειών επανεξετάζει την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί, προχωρώντας σε δειλές αυξήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων και συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων και συγκεκριμένες περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά ζημιών.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η διόρθωση των τιμών στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, που έχουν υποχωρήσει κατά 40% την τελευταία πενταετία, είναι προ των πυλών καθώς όλοι οι δείκτες συνηγορούν ότι οι δυνατότητες για περαιτέρω συγκράτηση, έχουν εξανεμιστεί.

Τα παραπάνω πιστοποιούνται από τα στοιχεία για το 2016 που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, σύμφωνα με τα οποία ο συνολικός δείκτης ζημιών, επιδεινώθηκε και διαμορφώθηκε στο 66,1% από 62,4% το 2015.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε παρά την αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων (από 4,2 εκατ. οχήματα το 2015 σε 4,4 εκατ. οχήματα το 2016) αλλά και τη μείωση του μέσου κόστους ζημίας από τα 1.420 ευρώ το 2015 στα 1.400 ευρώ το 2016.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες του κλάδου αυτοκινήτου μειώθηκαν στο 1 δισ. ευρώ το 2016 (από 1,1 δισ. ευρώ το 2015), γεγονός που σε συνδυασμό με την επιδείνωση του δείκτη ζημιών σημαίνει ότι οι εταιρείες πριματοδοτούν τη μείωση των ασφαλίστρων όχι μέσα από την αύξηση της παραγωγής, αλλά από τα αποθέματα των προηγουμένων ετών.

capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button