Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Αγρίλης Φιλιατρών: Ξεχασμένη… ριβιέρα το κάστρο των παραμυθιών!

2460108-696x522


ΔΕΚΑΔΕΣ είναι τα δημοσιεύματα τόσο των τοπικών ιστοσελίδων όσο και Αθηναικών για την πλήρη εγκατάλειψη του μνημείου που κοσμεί το Αγρίλι Φιλιατρών με το μοναδικό Κάστρο των Παραμυθιών, το οποίο μάλιστα έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό καθώς έχει γίνει κάρτ ποστάλ κοσμώντας πολλά μέρη του κόσμου!
Το μνημείο κατασκευάστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, 3 έξω από τα Φιλιατρά, στην πανέμορφη παραλία του Αγρίλη αποτελώντας μεγάλη Δωρεά του γιατρού Χαρ. Φουρναράκη που είναι ο μέγας ευεργέτης της Τριφυλιακής πόλης. Το κάστρο μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιες άλλες εποχές, συνδυάζοντας αταίριαστες τοπικά και χρονικά ιστορίες, όπως συχνά συμβαίνει “στα παραμύθια της γιαγιάς”.

2460109-696x385
Ένα μεσαιωνικό κάστρο και δίπλα του ένα τεράστιο άλογο της ομηρικής εποχής (ο Δούρειος Ίππος), πλαισιώνονται από επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα και μαζί τους οι ιππότες και οι ήρωες της Επανάστασης του 1821. Στην κυριολεξία ένα περίεργο παραμυθένιο σύμπλεγμα. Κατασκευάστηκε «για να θυμίζει σε όλους μας, έτσι με τη θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μας έλεγε η γιαγιά μας». “Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του”. Έτσι έλεγε, αλλά και έτσι έπραξε ο μεγάλος ευεργέτης, Χαράλαμπος Φουρναράκης, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να χαρίσει ευτυχία στους συνανθρώπους του. Αλλά δυστυχώς η..Ριβιέρα της Τριφυλίας δεν έχει καν ένα δρόμο της προκοπής για τα λεωφορεία που έρχονται να το επισκεφθούν, ενώ ουδέποτε ο Δήμος ή άλλος φορέας έχει ασχοληθεί σοβαρά με την ανάδειξή του.

Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Γ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button