Από κοντά πρέπει να έχουν τα καρπούζια τους οι παραγωγοί στην Τριφυλία

 

καρπουζια


Καθηµερινές επισκέψεις στα καρπουζοχώραφά τους πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί αυτό το διάστηµα που η καλλιέργεια βρίσκεται στο στάδιο της καρπόδεσης και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, επισήµανε στην Agrenda o διευθυντής Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλος.
Στην Τριφυλία την προηγούµενη βδοµάδα ξεσκεπάστηκε κατά 100% η υπαίθρια καλλιέργεια. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη περιοχή, όπου ολοκληρώθηκε το ξεσκέσπασµα των καρπουζιών φέτος.
Σύµφωνα µε τον κ. Παρασκευόπουλο, οι παραγωγοί θα πρέπει να χορηγούν µόνο τις αναγκαίες ποσότητες νερού και να επισκέπτονται καθηµερινά τα χωράφια τους ώστε να εντοπίσουν τυχόν πρόβληµα από µύκητες και ακάραια.
Επιπλέον, όπως τονίζει, οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βαρύτητα στις συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων στο διάλυµα λίπανσης ώστε να υπάρχει ισορροπία µεταξύ φυλλικής επιφάνειας και καρποφορίας.
agronews.gr