Από την Δευτέρα στους δρόμους τα τρακτέρ της Πελοποννήσου

agrotiko_petrelaio


ινητοποιήσεις για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αποφάσισε η Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική επιτροπή Μπλόκων .
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΑΣΠ την Τρίτη 20 Ιούνη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ και των πληγέντων από χαλαζόπτωση αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη για να ενημερωθούν για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά από επισκέψεις της ΟΑΣΠΠ- όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία- ο προϊστάμενος κ. Αγγελόπουλος απουσίαζε.
H ΟΑΣΠ καλεί όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πάρουν απόφαση τα διοικητικά τους συμβούλια και να προβούν την Δευτερα 26 Ιουνίου σε κινητοποιήσεις σε εφορίες και αντιπεριφέρειες.
Η κορύφωση των κινητοποιήσεων σε Πανπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουλίου.
Οι αγρότες ζητούν εκτός των άλλων:
Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και του οργανισμού δίνονται με καθυστέρηση και πάνω από ένα χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις.
Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.
Να καταργηθεί το μεγάλο χαράτσι για αγρότες και κτηνοτρόφους με τοπογραφικά, αντιρρήσεις και εξαγορά γης ή της χρήσης γης.