Ζημιές σε ελιές & αμπέλια από το χαλάζι σε Τριφυλία – Πυλία

 

Untitled-1


Ζημιές, κατά τόπους σοβαρές, κυρίως σε αμπέλια, ελαιόδεντρα και κηπευτικά χαμηλής κάλυψης, προκάλεσε το χαλάζι που έπληξε περιοχές της Τριφυλίας και της Πυλίας.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση, σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό που σε κάποιες περιοχές το «έστρωσε» για τα καλά, λες και είχε χιονίσει. Τα προβλήματα με τις χαλαζοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους αγρότες, που βλέπουν να πλήττονται οι καλλιέργειές τους, σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πριν από τη συγκομιδή.

Η χαλαζόπτωση δεν διήρκεσε πολύ ώρα αλλά ήταν ικανή να προκαλέσει προβλήματα, σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό που σε κάποιες περιοχές το «έστρωσε» για τα καλά, λες και είχε χιονίσει. Κυρίως χτυπήθηκαν οι περιοχές της Χώρας (μέχρι τον Άνω Εγκλιανό), Αμπελόφυτο, Φλόκα, Λεύκη, καθώς και περιοχές των Γαργαλιάνων (Διακούπια, Λιβάρτζι, Αγία Παρασκευή , Μάτι, Κοκκινοχώροφα).

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας με επικεφαλής τον διευθυντής της Διεύθυνσης Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, ήταν σε αυτοψία ως το απόγευμα της Δευτέρας, όπου είχε αναφορές ζημιών, προκειμένου να σχηματίσει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δρομολογηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων