Ζημιές σε όλη την Τριφυλία από την χαλαζόπτωση

 

χαλαζι


Σοβαρές είναι οι ζημιές που προκάλεσε η πρωινή χαλαζόπτωση σε ελαιοκαλλιέργειες σε ολόκληρη την Τριφυλία καθώς τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία, με έντονες βροχοπτώσεις και αποκορύφωμα το χαλάζι και τον ανεμοστρόβιλο στην Τραγάνα. Από το πρωί κλιμάκια με γεωπόνους άρχισαν αυτοψίες στις πληγείσες καλλιέργειες και η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η χαλαζόπτωση πέρασε σποραδικά από όλη την Τριφυλία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας εκτός από τον ανεμοστρόβιλο που εμφανίστηκε στην Τραγάνα, από την χαλαζόπτωση φαίνεται ότι επλήγησαν περισσότερο οι περιοχές του Λαγκουβάρδου, του Μπάρλα, οι τοποθεσίες Κάναλος, Πελεκητός και Πάνιτσα στην νότια Τριφυλία, η περιοχή της Αγίας Κυριακής, η περιοχή κοντά στην έξοδο των Φιλιατρών, μέρος της περιοχής Αρμενιών Κυπαρισσίας.

Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών αυτών Ενοτήτων συνεργεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προέβησαν και θα προβούν σε άμεσες αυτοψίες, ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο των ζημιών στις περιοχές του Ξερόκαμπου Κλένιας, της Φανερωμένης και των Αθικίων στην Κορινθία, των Καρυών, της Αυλώνας, των Φιλιατρών, του τέως Δήμου Ιθώμης, της Ανδρούσας, των χωριών γύρω από τη Μεσσήνη, την Τραγάνα και την Ελαία στη Μεσσηνία, και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους στην Αργολίδα.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ώστε άμεσα οι επόπτες του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.