Η Helen Mirren πρέσβειρα κατά της Xylella fastidiosa

 

helen-mirren


Η βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren, η οποία έπαιξε στην ταινία «Η Βασίλισσα», στις 5 Αυγούστου θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για τα ελαιόδεντρα του Salento που επλήγησαν από το δολοφονικό βακτήριο, εκπροσωπώντας έτσι και τους συναδέλφους της στο Hollywood

Ο ηθοποιός, η οποία αγαπάει το Salento, έχει αγοράσει ένα παλιό αγρόκτημα του δέκατου έκτου αιώνα στο Tiggiano, όπου καλλιεργεί ρόδια με το σύζυγό της, τον Αμερικανό σκηνοθέτη Taylor Hackford.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 11.00, η Mirren θα είναι στη Strudà, στην τοποθεσία Masseria Visciglito, όπου θα επισκεφθεί την πανάρχαιη «Βασίλισσα» του Salento, τον αιωνόβιο ελαιώνα που χτυπήθηκε από τη Xylella και είναι αφιερωμένος στην πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.

Εδώ θα δει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των μοσχευμάτων με ανθεκτικές ποικιλίες, που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες. Την σταρ θα την συνοδεύσουν στελέχη της συνομοσπονδίας Coldiretti του Lecce.

Η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία να απευθύνουν έκκληση προς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τη διεθνή κοινότητα ώστε να επέμβουν για να σωθούν τα παραδοσιακά αιωνόβια δέντρα της νότιας Απουλίας, που αποτελούν κληρονομιά όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου καθώς και παγκόσμιας. Η Helen Mirren θα γίνει, έτσι, η πρώτη πρέσβειρα στην εκστρατεία κατά της Xylella.