Ιδρύεται η Διεπαγγελματική φέτας – ορίστηκε προσωρινή 5μελής διοικούσα επιτροπή

feta_tyri_paraskev_3


Την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης για την προστασία της φέτας αποφάσισαν εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών και κτηνοτροφικών οργανώσεων την Παρασκευή το μεσημέρι. Μεταξύ των βασικών στόχων της οργάνωσης είναι η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει πλήρης προστασίας της ελληνικής φέτας, ως προϊόν ΠΟΠ.  Ορίστηκε προσωρινή 5μελής διοικούσα επιτροπή η οποία ανέλαβε μέσα στο επόμενο 15θήμερο να καταθέσει καταστατικό και φάκελο προς έγκριση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης. Από την πλευρά των παραγωγών συμμετείχαν η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία της φέτας στις αγορές του εξωτερικού καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.