Λίγο πριν τις κάλπες έκτακτη πληρωμή από διορθώσεις στην εξισωτική 2014

 

6801F23D5EAA479CAD5742F721AE009F


Άλλο ένα «προεκλογικό» πακέτο για την εξισωτική του 2014 ετοιμάζει να αποστείλει μέχρι το βράδυ στην Τράπεζα Πειραιώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου τα χρήματα να είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από το μεσημέρι της Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται γαι μια εξαγγελία που έκαναν τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω facebook όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ με το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέξανδρο Οφίδη, η πληρωμή θα αφορά όσους κτηνοτρόφους είχαν κοπεί και πρόλαβαν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, αλλά και όσοι συμπλήρωσαν τις καρτέλες τους αναφορικά με την ολοκλήρωση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, η οποία πήρε παράταση και ολοκληρώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, λόγω κακοκαιρίας.

Μέχρι ώρας, δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος του ποσού, αλλά ούτε ο αριθμός των δικαιούχων, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους δεσμεύθηκε ότι θα γίνει «μέσα στα επόμενα 24ωρα», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των δικαιούχων ούτε για τα ποσά ενώ, όπως είναι γνωστό, το για τις αποζημιώσεις του 2014 το μεγάλο «εμπόδιο» δεν είναι άλλο από το θέμα με τους βοσκοτόπους που έχει ανακύψει…

«Θα σας πω ότι εγγυώμαι την εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους. Τώρα που θα με ακούνε σε όλη την Ελλάδα, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό για εκείνους. Τα επόμενα 24ωρα. Μιλάω για Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θα έχουν δοθεί οριστικά», ήταν τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά.

Αντίστοιχα, μέσω facebook, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει, μεταξύ άλλων, για την εξισωτική του 2014 τα εξής: «Συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρώσουμε άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ στους κτηνοτρόφους για την εξισωτική αποζημίωση του 2014 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Και αν πάλι προκύψουν προβλήματα θα υπάρξουν και άλλες πληρωμές ώστε οι κτηνοτρόφοι να πάρουν αυτό που τους αναλογεί και δικαιούνται».

 

agronews.gr