Μόνο στους φορείς για μεταβολές στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

 

8470C749BAB6DC06052D2D936EF0AE02


Ακόμα και όσοι παραγωγοί υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φετινή δήλωση ΟΣΔΕ καλούνται να απευθυνθούν στους πιστοποιημένους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μεταβολή ή διόρθωση μετά την οριστικοποίηση της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.

Την ώρα που ο Αποστόλου μιλά για δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνει τους αγρότες στους φορείς.

Αυτό προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το έτος 2015 μέσω της on-line εφαρμογής υποβολής του πληροφοριακού συστήματος του οργανισμού, που υπογράφει ο πρόεδρός του Αντώνης Μωϋσιάδης.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται να επιβαρύνει οικονομικά τους παραγωγούς, που επέλεξαν το δρόμο της ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αυξημένου κόστους στην υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης κι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου διατυμπανίζει την πρόθεσή του ακόμα και για δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ, με ανοιχτή ηλεκτρονική πύλη, χωρίς αποκλεισµούς ή ειδική πιστοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Για οποιαδήποτε μεταβολή ή διόρθωση των υποβληθέντων στοιχείων της αίτησης μετά την οριστικοποίησή της, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να απευθύνονται στους πιστοποιημένους φορείς Β’ – φορείς αποσφαλμάτωσης που υπάρχουν στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα εκμετάλλευσής τους».