Στουπής: Πλήρης μηχανοργάνωση στον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος του έτους

 

stoupis_nikos_0


Την πλήρη μηχανοργάνωση του συστήματος του ΕΛΓΑ, μέχρι το τέλος του έτους, για να μπορεί ο κάθε αγρότης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται η εξέταση του αιτήματός του, σχεδιάζει η νέα διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με όσα είπε ο νέος πρόεδρος, Νίκος Στουπής, σε πρόσφατη συνάντηση με τον βουλευτή Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη, θα γίνεται τακτική, μηνιαία ή δεκαπενθήμερη ενημέρωση, στη Βουλή των βουλευτών και τακτική ενημέρωση από συγκεκριμένο υπάλληλο των τοπικών υπηρεσιών των φορέων των αγροτών για την εξέλιξη των προγραμμάτων και για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις αγρότη και ΕΛΓΑ. Όλα τα παραπάνω τα είπε ο κ. Στουπής στον κ. Σηφάκη, όταν ο δεύτερος έθεσε το ερώτημα: Ποιες είναι οι σκέψεις της νέας Διοίκησης του ΕΛΓΑ για την συνεχή ενημέρωση των αγροτών για την πορεία των προγραμμάτων, την εξέλιξη των αιτημάτων τους με στόχο την μείωση της ομηρίας του αγροτικού κόσμου από πολιτικά πρόσωπα και την δραστική αντιμετώπιση των πελατειακών σχέσεων των αγροτών με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές, φαινόμενο που το ζούμε πολλά χρόνια τώρα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ο κ. Στουπής είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Επιδιώκεται να ακολουθηθούν πολιτικές προς την κατεύθυνση χρησιμοποίησης κοινοτικών κονδυλίων στον ασφαλιστικό τομέα για τοναγροτικό χώρο με στόχο να καλύπτονται πολύ περισσότερες ζημιές και με καλύτερο τρόπο.

Η συνάντηση των δύο προσώπων έγινε με αφορμή τις φετινές ζημιές σε συμπύρηνο ροδάκινο και κεράσια. Όσον αφορά το ροδάκινο επλήγησαν οι περισσότερες περιοχές της Πέλλας και όσον αφορά το κεράσι κυρίως η ορεινή περιοχή Ζέρβης-Άρνισσας- Αγ. Αθανασίου. Ο πρόεδρος του Οργανισμού δεσμεύτηκε σε επανεξέταση από τις υπηρεσίες του τοπικού ΕΛΓΑ ( Βέροια) στις 25 Μαΐου και στην συλλογή επιπλέον στοιχείων για να εξεταστεί η δυνατότητα αποζημιώσεων και στην ενημέρωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόβλημα που ταλανίζει τους αγρότες της Πέλλας.