Στο πιο νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας … και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων [εικόνες]

 

123


Tιμώμενος συνεταιρισμός ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων.

Το πιο… νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Food Festival, άνοιξε τις πύλες του σήμερα μέχρι και την Κυριακή 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.

Στο πλαίσιο του Athens Food Festival, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «μεταμορφώνεται» για τρεις ημέρες σε ένα «χωριό μικρών παραγωγών»,δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη:

•             Να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης
•             Να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του
•             Να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων
•             Να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα

Στο Athens Food Festival τιμώμενος συναιτερισμός θα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων. Η προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του Τριφυλιακού ελαιολάδου φαίνεται να καρποφορεί και να αναδεικνύει την περιοχή μας τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις του Athens Food Festival περιλαμβάνεται και Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ημερίδες. Ειδικότερα, το Σάββατο 9 Μαΐου τρέχει η «Ημερίδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά», ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου η «Ημερίδα για την Πρωτογενή Παραγωγή»

 

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4