Σύντομα με δικό της αγροτικό pick-up η Mercedes, αλλά η BMW δεν ακολουθεί

 

mercedes-midsize-pickup-sketch


Στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αρέσει να μιμούνται ο ένας τον άλλο, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην ακολουθήσουν η μία την άλλη.Η Mercedes-Benz προκάλεσε αρκετά μεγάλο θόρυβο τον Μάρτιο, όταν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα αγροτικό pick-up, αλλά ένας από τους ανταγωνιστές της δήλωσε ήδη ότι δεν θα επεκταθεί σε αντίστοιχο προϊόν.»Δεν υπάρχει περίπτωση η BMW να κατασκευάσει ποτέ ένα pick-up, επιβεβαίωσε ο εκτελεστικό διευθυντής Hendrik von Kuenheim, ιλώντας για την χρήση του αυτοκινήτου σε μια πρόσφατη συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας στη Μελβούρνη.Ένα τέτοιο όχημα δεν θα «ταιριάζει με τα γονίδια μας και τον πολιτισμό μας,» είπε ο von Kuenheim.Ακόμη και σε μια εποχή όπου η Lamborghini ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός SUV, και η Hyundai την πώληση ενός 61.000 δολαρίων πολυτελούς sedan, η BMW αρνείται να επεκταθεί σε άγνωστα μονοπάτια.

Αντίθετα, η Mercedes έχει μεγάλη πείρα σε φορτηγά, λεωφορεία και άλλα επαγγελματικά οχήματα. Και κανένα από αυτά δεν έχει βλάψει τη φήμη της Mercedes στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων.

Screenshot_4

Βέβαια, η BMW έχει δημιουργήσει τουλάχιστον ένα pick-up παλιότερα. Το 2011, παρουσιάστηκε ένα Μ3 pick-up ως πρωταπριλιάτικο αστείο! Ποτέ δεν προοριζόταν όμως για την παραγωγή.

Πηγή: digitaltrends.com