Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες στην Τεγέα από την χαλαζόπτωση

 

921cef01e526dad4df94def3731b9997_L


Επιτόπου βρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης, ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας για να δουν τις ζημιές

Άμεση εκτίμηση των ζημιών ζητούν οι αγρότες που δηλώνουν απελπισμένοι

Ολική καταστροφή υπέστησαν οι καλλιέργειες, σύμφωνα με τους ίδιους τους αγρότες, στην περιοχή του κάμπου της Τεγέας. Κεράσια και αχλάδια χτυπήθηκαν αλύπητα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χωριά της Τεγέας το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαΐου. Η χαλαζόπτωση που ήταν πολύ δυνατή ξεκίνησε στις 3 και συνεχίστηκε μέχρι και τις 4 με μικρή διακοπή και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν στρέμματα καλλιεργειών με την παραγωγή της χρονιάς. Εκτός από τα κεράσια και τα αχλάδια σε μικρότερο βαθμό επλήγησαν και οι μηλιές, οι ντομάτες για όσους αγρότες είχαν φυτέψει καθώς και καλλιέργειες με σκόρδα.
Οι αγρότες δήλωσαν απελπισμένοι και ζήτησαν τόσο από τους εκπροσώπους του Δήμου Τρίπολης, τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη ΔΕ Τεγέας Νίκο Γεωργανόπουλο και τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Σωτήρη Παπαδημητρίου όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα χωράφια για να δουν τις ζημιές, να γίνει άμεση εκτίμηση της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ, γιατί όπως είπαν, αν περάσουν μέρες τότε η ζημιά δεν θα είναι εμφανής.
Ο κ. Γιαννακούρας επικοινώνησε άμεσα με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ηλία Αγγελόπουλο, ο οποίος επισκέφτηκε  μετά από λίγο τα χωράφια για να έχει μία πρώτη εκτίμηση και στις δηλώσεις του ανέφερε πως οι ζημιές πράγματι είναι μεγάλες και θα ξεκινήσει από Δευτέρα η διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Διαβεβαίωσε δε πως τίθεται θέμα να μειωθεί η ζημιά, όσες μέρες και αν περάσουν.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ζημιές και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης με πλάνα και δηλώσεις από την αυτοψία που έγινε στα χωράφια.
drt.gr