Όταν ένα αμπελοτόπι γίνεται παγκόσμια μπράντα

F11AC0E6A482CFE60F5C07CF5A1A63E1


Ισως κάποιοι τη γνωρίζουν σαν μία ποικιλία της Ιταλίας, ίσως κάποιοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Παρόλα αυτά η Bonarda, που έχει ταξιδέψει πολύ στο χώρο και το χρόνο, σήμερα έρχεται από τη μακρινή Αργεντινή. Εκεί ψαγμένοι οινοποιοί, όπως ο Alejandro Vigil, περπατώντας στα γοητευτικά μονοπάτια της ετοιμάζουν το μεγάλο ταξίδι της στον κόσμο.

Στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα, εκεί όπου περιπτώσεις όπως του πολυμήχανου Andy Beckstoffer από τη Napa Valley, δείχνουν πώς ένας ποιοτικός αμπελώνας, ακόμη και χωρίς ιστορικά διαπιστευτήρια, γίνεται premium μπράντα.

Την ίδια ώρα, στην ελληνική πραγματικότητα η συζήτηση για την πιστοποίηση του πολλαπλασιαστικού υλικού της αμπέλου φουντώνει ενώ μια ανάσα από την έναρξη του τρύγου.