250 τόνοι καρπουζιού κόπηκαν χθες στην Τριφυλία! Οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στα 50 – 55 λεπτά το κιλό

 

karpouzi_2


Τις αγορές του κόσμου κατακτά για μια ακόμη χρονιά το καρπούζι Τριφυλίας!

250 τόνοι υπαίθριου καρπουζιού της Τριφυλίας κόπηκαν χθες από την περιοχή των Φιλιατρών μέχρι την Τερψιθέα. Συνολικά φορτώθηκαν 12 νταλίκες, με τους 80 τόνους να προορίζονται για την εγχόρια αγορά, και τους υπόλοιπους 170 να ταξιδεύουν, μέσω Βουλγαρίας, για την Λιθουανία.

Τα μηνύματα των εξαγωγών είναι αρκετά αισιόδοξα, ενώ η μοναδική ποιότητα, η ασυναγώνιστη γεύση και τα χαρακτηριστικά που έχει το καρπούζι Τριφυλίας τού δίδουν προστιθέμενη αξία και τιμές, που για την εποχή κρίνονται πολύ καλές.Μέρα με τη μέρα, η παραγωγή και η συγκομιδή αυξάνουν και μαζί εντείνονται οι εξαγωγές. Οι, δε, έλεγχοι των προϊόντων είναι καθημερινοί από κλιμάκια ποιοτικών ελεγκτών και οι εξαγωγές γίνονται κανονικά και απρόσκοπτα. Έμφαση, βεβαίως, δίδεται στην ωριμότητα και την ποιότητα, καθώς, επίσης, στη σήμανση και την ταυτότητα των προϊόντων.

Όπως μας είπαν χθες παραγωγοί, οι τιμές κυμαίνονταν γύρω στα 50 – 55 λεπτά, τιμές που κρίνονται ικανοποιητικές από τους παραγωγούς, οι οποίοι φέτος, μέχρι στιγμής, βλέπουν πως δεν πάει χαμένος ο καθημερινός μόχθος και ο αγώνας τους στο χωράφι.