Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Αδελφοποίηση του δήμου Πύλου-Νέστορος με Azov της Ρωσίας

D3S_0094-640x426


Στο Azov της Ρωσίας, υπογράφηκε το πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Δήμου Azov, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της ανάπτυξης στενότερων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους.

Η συνάντηση για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017,στο ιστορικό και αρχαιολογικό Μουσείο του Azovπαρουσία μελών της Κυβέρνησης, Εκπροσώπων της Περιφέρειας καθώς και αντιπροσωπειών και άλλων δήμων της Ευρώπης,όπου οι δύο Δήμαρχοι βαθιά συγκινημένοι υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν για τις από κοινού δράσεις στο εγγύς μέλλον.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι δύο Δήμοι θα αναλάβουν να προωθήσουν  και να υποστηρίξουν:

  • Την ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς όπως αυτός της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς,
  • Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις δύο πόλεις με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση των δεσμών, που συνδέουν την Πύλο και το Azov,
  • Την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτούς της διοίκησης, της επιμόρφωσης/εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, πολεοδομίας και χωροταξίας, δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, συντήρησης και ανάπτυξης χώρων πρασίνου, , αθλητικής υποδομής, κοινωνικής μέριμνας, κ.α.
  • Την ανταλλαγή επισκέψεων ομάδων πολιτών των δύο πόλεων, με προτεραιότητα μαθητές της Πύλου στα πλαίσια της εκμάθησης της ιστορίας των δύο τόπων.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελούταν από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος και Α Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη Δημήτριο καθώς και τον Πρόεδρο της Δ.Κ Πύλου κ. Γουρνά Ηλία, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο του Azovκ. Βλαντιμίρ Ρασιούπκιν όπου μαζί με τους συνεργάτες τους αφού αναφέρθηκαν στις ομοιότητες και τις διαφορές του αυτοδιοικητικού συστήματος των δύο χωρών  αντάλλαξαν απόψεις για τις από κοινού δράσεις των δύο δήμων.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου του Azovτα εγκαίνια του μνημείου της ρωσικής φρεγάτας Azovκαθώς και του Κυβερνήτη της Πλοιάρχου Λαζάρεφ κάτω από κλίμα βαθιάς συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Η βραδιά έκλεισε με συρτάκι από το ρωσικό μπαλέτο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς.

Η συμμετοχή της φρεγάτας “AZOV” του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, η οποία αδιαμφισβήτητα συντέλεσε στη θετική έκβαση της ελληνική απελευθέρωσης, στάθηκε αφορμή για να γνωριστούν οι δύο πόλεις καλύτερα, και σεβόμενοι το ηρωικό παρελθόν του ελληνικού και ρωσικού λαού, να προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη σχέσεων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: « Μέρα ιστορικής σημασίας η σημερινή για τον δήμο μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ να δεσμευτούμε για δράσεις που μόνο όφελος θα έχουν το κοινό καλό του τόπου μας. Για μας η εξωστρέφεια και οι διεθνείς σχέσεις είναι αυτοσκοπός. Πιστεύουμε στην ελληνορωσική φιλία, είναι αποδεδειγμένη άλλωστε από την Ναυμαχία του Ναυαρίνο το 1827.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button