Αθλητικά

«Αδύνατο το πλάνο Πασκουάλ με Τζέιμς – Ας μην αρέσει στον κόσμο, καλά κάνει ο Γιαννακόπουλος που…»

Ως παίκτη με δεδομένες αδυναμίες στην άμυνα, που μπορούν να τις καλύψουν οι Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο, αλλά και με αρετές στην επίθεση χαρακτήρισε τον ΝτεΣόν Τόμας ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ρόστερ που έχουν στελεχώσει φέτος οι Πράσινοι, αλλά και στον Τσάβι Πασκουάλ που θα φτιάξει ομάδα να πορεύεται βάσει πλάνου και όχι ατομικών ενεργειών.

Ακόμα, σχολίασε τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον ΟΠΑΠ, ενώ αποκάλυψε σε ποια θέση ίσως χρειαζόταν κάτι καλύτερο φέτος το Τριφύλλι.

-Χρήστο, πώς σχολιάζεις τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Τόμας;

«Είναι ένας παίκτης που ήθελε ο Πασκουάλ και είναι στα οικονομικά μέτρα του Παναθηναϊκού. Ήταν αδύνατο να έρθει παίκτης τύπου Ράντολφ ή Μπράουν για οικονομικούς λόγους, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Ο Πασκουάλ ήθελε 4άρι με καλό μακρινό σουτ, προκειμένου μαζί με την παραμονή του Λοτζέσκι να προσφέρουν στην ομάδα αξιοπιστία από μακριά, καθώς με τις αποχωρήσεις Ρίβερς, Ντένμον και Σίνγκλετον είχε χαθεί το στοιχείο αυτό».

-Περιμένεις να καλύψει επάξια το κενό του Σίνγκλετον ή, ακόμα, να παρουσιαστεί καλύτερος, με μεγαλύτερο κίνητρο κ.λπ.;

«Είναι διαφορετικοί παίκτες με τον Σίνγκλετον. Ο Τόμας είναι 4-3άρι, ο Σίνγκλετον 4-5άρι. Καλύτερος αμυντικός ο δεύτερος, πρόσφερε πολλά την τελευταία διετία παρότι δεν δέθηκε ποτέ με την κερκίδα. Ο Τόμας είναι παίκτης με δεδομένες αρετές, αλλά και αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα. Προφανώς ο Πασκουάλ ποντάρει πως ό,τι χάνει στην άμυνα με την προσθήκη του Τόμας θα το καλύψει με τη δυνατότητα του Παπαπέτρου ή του Αντετοκούνμπο να μαρκάρουν 4άρια ή ακόμη και με τον Λάσμε που μπορεί να τον δούμε σε κάποια σχήματα ως πάουερ φόργουορντ».

-Σε σύγκριση με το περσινό ρόστερ, θεωρείς ότι υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα για τον Πασκουάλ; Άρα, θεωρητικά έστω, μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερες διακρίσεις;

«Στη θέση “5” ο Παναθηναϊκός είναι πληρέστερος σίγουρα. Πιθανώς και στο “3”, όπου δεν υπήρχε κλασικός σμολ φόργουορντ την περασμένη σεζόν, αφού ο Ρίβερς και ο Λοτζέσκι είναι περισσότερο 2-3άρια. Ο Παναθηναϊκός θα έχει σίγουρα περισσότερο βάθος, πιο έντονο ελληνικό στοιχείο και πιο ελεγχόμενους παίκτες, που θα παίζουν βάσει πλάνου κι όχι ενστίκτου. Ίσως να χρειαζόταν κάτι καλύτερο δίπλα στον Καλάθη αντί του Λεκαβίτσιους, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στη δεύτερη σεζόν του έξω από τη Λιθουανία».

-Πώς περιμένεις να παίξει ο Πασκουάλ, με βάση το υλικό που έχει; Ποια περιμένεις να είναι η πρώτη πεντάδα;

«Ο Πασκουάλ θα θελήσει να έχει μια ομάδα που θα πορεύεται περισσότερο βάσει πλάνου κι όχι με ατομικές ενέργειες. Αυτό με παίκτες τύπου Τζέιμς ή Φελντέιν ήταν σχεδόν αδύνατο. Στην άμυνα έχει τη δυνατότητα να παίζει με αλλαγές σχεδόν με όλα τα σχήματα, πλην του Βουγιούκα. Με δουλειά μπορεί και ο Παπαγιάννης να ανταποκριθεί σε αυτές τις άμυνες».

-Ποιο είναι το σχόλιό σου για το deal με τον ΟΠΑΠ; Περιμένεις να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό;

«Οι ΚΑΕ καλά κάνουν και βρίσκουν χρήματα όπου μπορούν. Κι ας μην αρέσει αυτό σε κάποιους οπαδούς. Ήδη οι διοικήσεις των αιωνίων και όχι μόνο κάνουν τεράστιες θυσίες χωρίς οικονομικό αντίκρισμα παρά μόνο ζημιά κι αν μπορούν να καλύψουν σε ένα ποσοστό αυτό τη χασούρα καλά κάνουν. Βέβαια ακόμη και ένα πολύ καλό deal σαν αυτό του Παναθηναϊκού ή σαν εκείνο που έκανε πρόσφατα ο Ολυμπιακός δεν αρκούν για να καλύψουν την απόσταση από τα μπάτζετ ομάδων όπως η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα κλπ., που συν τοις άλλοις έχουν και ελαφρύτερη φορολογία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button