Ένας Έλληνας στο δρόμο προς τα MotoGP

 

NotisKentriki


Ο 13χρονος Νότης Παπαπαύλου ξεκινά το μακρύ και δύσκολο δρόμο των αγώνων ταχύτητας στο εξωτερικό με πρώτο στόχο το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Ένας μαθητής γυμνασίου ρίχνεται στη μάχη για το «χρυσό» εισιτήριο που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο κορυφαία διοργάνωση νέων αναβατών το «Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014». Ανάμεσα σε 102 ανερχόμενα ταλέντα της πίστας από 27 χώρες, μια ελληνική συμμετοχή αυτή του Νότη Παπαύλου δίνει ελπίδες για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα νέων αναβατών στο κόσμο.

Ένας Έλληνας στο δρόμο προς τα MotoGP

Ο 13χρονος δέχτηκε πριν από λίγες μέρες την πρόσκληση συμμετοχής στην παγκόσμια επιλογή νέων αναβατών ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ανδαλουσία, στην πίστα Monteblanco, εκεί όπου ξεκίνησε (από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου) το Selection Event από το οποίο 10 έως 14 νεαροί αναβάτες μοτοσικλετών θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Με την υποστήριξη όλου του μηχανοκίνητου κόσμου της χώρας μας και με σκοπό να οδηγήσει χωρίς άγχος, αποδεικνύοντας τις οδηγικές του ικανότητες, ο Νότης Παπαπαύλου ξυπνά την ελπίδα ότι από τη νέα σεζόν στις πίστες του Παγκοσμίου Κυπέλλου «Red Bull MotoGP Rookies Cup θα βλέπουμε την ελληνική σημαία στο κράνος και τη φόρμα ενός εκ των διεκδικητών της πρώτης θέσης.

Ένας Έλληνας στο δρόμο προς τα MotoGP

«Ασφαλώς και δε θεωρώ πως είμαι παιδί-θαύμα! Αυτά τα λιγοστά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα έχουν γίνει με δουλειά και προπόνηση» δήλωσε πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή του, o μαθητής γυμνασίου. O Νότης Παπαπαύλου γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα και σε ηλικία 5 ετών είχε την πρώτη του επαφή με μοτοσικλέτα motocross, «παίζοντας» με τη βοήθεια του πατέρα του.

Το 2007 είχε την πρώτη του επαφή με την πίστα, με τις μικροσκοπικές mini bikes, στους αντίστοιχους αγώνες που διοργανωνόταν τότε στη χώρα μας. Το έμφυτο ταλέντο του αποδείχθηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μια λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, την Honda NSF100.

Ένας Έλληνας στο δρόμο προς τα MotoGP

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση την επόμενη χρονιά σε ηλικία 10 χρόνων, να αγωνιστεί στο αντίστοιχο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού στη χώρα μας δεν υπήρχε κάποια ανάλογη μορφή αγώνων.

Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο podiun των νικητών, στην 3η θέση και διεκδίκησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Φέτος αναδείχθηκε κυπελλούχος του Ελληνικού νεοσύστατου MiniGP Cup 2013 και στόχος της προετοιμασίας του, με τη συνέχιση της συμμετοχής του στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και με προπονήσεις στην Ελλάδα, ήταν η συμμετοχή στην Παγκόσμια Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2014, την οποία πέτυχε.

Καλή επιτυχία Νότη