Απαλλάχθηκε η Βέροια για το 3-0 με τον Ολυμπιακό

 

beroia708


Καμία κύρωση για το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (ήττα 3-0 στο Καραϊσκάκη το 2013), το οποίο έχει θεωρηθεί ύποπτο προς χειραγώγηση, δεν θα έχει η Βέροια.

Παρά τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα, που είχαν ως αποτέλεσμα ν’ απαγγελθούν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την απαλλαγή της ομάδας της Ημαθίας, η οποία είχε διωχθεί ποινικά για το παιχνίδι του Ιανουαρίου του 2013.

Πέραν του συλλόγου, συνέπειες δεν θα έχουν ούτε οι Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Λαναρής, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο πρώην γενικός αρχηγός της απαλλάχθηκαν επίσης λόγω αμφιβολιών.

Κατόπιν όλων αυτών, η Βέροια θ’ αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη Super League, εκτός κι αν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει

Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο): διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών.