Βαριά τιμωρία στον Γκιστ – Αποκλεισμός 8 μηνών

 

gist708_3


Ποινή αποκλεισμού 8 μηνών επιβλήθηκε στον Τζέιμς Γκιστα πό τον αθλητικό δικαστή λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης! Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει πλέον στη δράση τον Δεκέμβριο του 2015!

Βαριά τιμωρία περίμενε τον Γκιστ. Ο άσος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε «θετικός» σε χρήση ινδικής κάνναβης και ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε την τιμωρία του, η οποία αρχίζει να μετρά από την ημέρα που λήφθηκε το πρώτο δείγμα. Δηλαδή στις 5 Απριλίου. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο άσος του Παναθηναϊκού υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές μεσούσης της σεζόν και μένει να φανεί ποια είναι η πρόθεση της ΚΑΕ για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή:

«Στον Gist James, καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως, ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.7.1 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για οκτώ (8) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος (5-4-2015).

β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.

γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.

ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια».