«Για μας ο Σάντος είναι καλύτερος του Μουρίνιο»

 

92B2C98424E76A0DD00DC06DC4F3C278


Κατσουράνης: Είναι ο ιδανικός προπονητής για τους Έλληνες

Ο Κώστας Κατσουράνης, αλλά και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του στους πάγκους, Ζόρζε Ροζάριο, αποθεώνουν τον Φερνάντο Σάντος μιλώντας σε πορτογαλική ιστοσελίδα τονίζοντας πως είναι καταλληλότερος για την Εθνική ακόμη και από τον… Ζοσέ Μουρίνιο.«Πέρα από την προσπάθειά του να μιλήσει ελληνικά, από την πρώτη μέρα έδειξε ενδιαφέρον και γνώση για την ιστορία μας, κάτι που βοήθησε πολύ. Ο Μουρίνιο είναι μέσα στους τρεις καλύτερους προπονητές του κόσμου, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καλύτερος από τον Φερνάντο Σάντος», ανέφερε ο πολύπειρος μεσοαμυντικός της Εθνικής.

Ο Ζόρζε Ροζάριο συμφώνησε μαζί του. «Είναι ο ιδανικός προπονητής για τους Έλληνες. Περισσότερο και από τον Ζοσέ Μουρίνιο», τόνισε, ενώ ανέφερε πόσο αγαπητός είναι ο Πορτογάλος προπονητής στην Ελλάδα. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέση οδός. Είτε αγαπάς είτε μισείς κάποιον. Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα στην Ελλάδα, στο δρόμο, στα εστιατόρια, όπου κι αν πηγαίναμε… Δουλέψαμε στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και συνέβαινε το ίδιο. Ακόμη και φίλοι του Ολυμπιακού μάς αγκάλιαζαν», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν μπορεί ο Σάντος να ξεπεράσει ακόμη και τον Ότο Ρεχάγκελ στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, απάντησε: «Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Και οι δύο είναι κορυφαίοι προπονητές, αλλά ο Φερνάντο Σάντος θαυμάζεται περισσότερο από τον κόσμο. Είναι ένας απλός άνθρωπος και οι Έλληνες το αναγνωρίζουν αυτό. Η ομοσπονδία έκανε πολύ έξυπνη κίνηση όταν τον προσέλαβε».

Πάντως επισήμανε πως του λείπει η καθημερινή τριβή με την προπονητική και ίσως αυτό να τον οδηγήσει εκτός Εθνικής και στον πάγκο κάποιου συλλόγου. «Στον Φερνάντο αρέσει περισσότερο η καθημερινή δουλειά, παρά αυτή του ομοσπονδιακού προπονητή. Παρακολουθεί παίκτες, αλλά δεν υπάρχει πολλά να κάνει μέσα στο γήπεδο και του λείπουν οι καθημερινές προπονήσεις», υπογράμμισε.

Πηγή: sport-fm.gr