Μετά τον αποκλεισμό του Παιδικού έρχεται και του Αντρικού για τον Α.Ο Νεοχωρίου!

 

NEOXORI_APOLLON_01


Το Σαββάτο στο πρωτάθλημα των Παίδων στον Β΄ Κατηγορία- Γ΄ Όμιλος Αρκαδίας -Λακωνίας συνέβη κάτι το οποίο επηρεάζει ακόμη και την σύνθεση της Α΄κατηγορίας Ανδρών, σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Η ομάδα του ΑΟ Νεοχωρίου είχε εκτός έδρας παιχνίδι στην Σπάρτη για να αντιμετωπίσει την ΑΕ Σπάρτης, παρόλο αυτά δεν μετέβει  στην Λακωνική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τον 2ο μηδενισμό στο φετινό πρωτάθλημα παίδων. Να θυμίσουμε ότι ο 1ος μηδενισμός ήταν την πρώτη αγωνιστική με τον Φιλαθλητικό.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 10 της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος τα συμμετέχοντα σωματεία στο πρωτάθλημα της Α΄Ανδρών υποχρεούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Παίδων και σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή και συμπληρώσουν 2 μηδενισμούς, αποκλείονται αυτόματα από το πρωτάθλημα Παίδων, αλλά και αυτό των Ανδρών.

Αναλυτικά το άρθρο 10 της ειδικής προκήρυξης:

ΑΡΘΡΟ 10:  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

β) Τα συμμετέχοντα, στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, σωματεία, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ.

Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Παίδων, δεν δικαιούνται συμμετοχής ούτε στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.

γ) Τα συμμετέχοντα στο Πρωτάθλημα σωματεία, εφ΄ όσον δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και δεν ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σ΄ αυτό ή συμπληρώσουν δύο (2) μηδενισμούς, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.  

Τι σημαίνει αυτό;

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ απέστειλε σήμερα επιστολή ενημέρωσης, στα σωματεία που συμμετέχουν στον Γ όμιλο Αρκαδίας-Λακωνίας στο πρωτάθλημα παίδων, ότι η ομάδα του Νεοχωρίου αποκλείεται από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και τα εναπομείναντα παιχνίδια κατοχυρώνονται στα αντίπαλα σωματεία με σκορ 20-0.

Τώρα πια απομένει ο αποκλεισμός και της ομάδας του Αντρικού από το πρωτάθλημα της Α΄Ανδρών, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 11 ομάδες αντί για 12 καθώς δεν μπορεί να καλυφθεί η θέση από άλλο σωματείο, λόγω ότι έχει λήξη η μεταγραφική περίοδος και έχουν προκηρυχθεί τα συμμετέχοντα σωματεία.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης είχε προχωρήσει σε μεταγραφές ενίσχυσης του ανδρικού τμήματος και είχε ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.