Εξώδικο για τα 219 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ

 

9E49C449EF4CAB9D5C142202AD247A41


Έληξε η προθεσμία για καταβολή της προτελευταίας δόσης

Μία απρόσμενη εξέλιξη που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στα φυσικά πρόσωπα που πέρασαν από τη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 1990 μέχρι σήμερα ήρθε μέσω της ΦΑΕ Αθηνών.Σύμφωνα με το sport-fm που επικαλείται δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» η Υπηρεσία Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών Αθηνών απέστειλε εξώδικο στην υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΚ με αφορμή τις απλήρωτες δώσεις του άρθρου 44. Η τελευταία διοίκηση της «Ένωσης» έπρεπε να είχε καταβάλει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου την προτελευταία δόση (1.2εκατ. ευρώ) του άρθρου, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος της επιστροφής των χρεών της εταιρίας πριν τη ρύθμιση.

Αν τελικά προχωρήσει η διάρρηξη του άρθρου από τη ΦΑΕ, η «ΠΑΕ» καλείται να αντιμετωπίσει χρέη ύψους 219.429.649,73 ευρώ, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά νομικά προβλήματα με βαρύτητες ποινικές και αστικές ευθύνες σε πρόσωπα των διοικήσεων από το 1990 μέχρι σήμερα.

Πάντως, από την ΑΕΚ, με τη σημερινή της μορφή και διοικητική υπόσταση, τονίζεται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ομάδα αφού η όποια εξέλιξη θα αφορά την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.