Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. : Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος B΄ Κατηγορίας Ανδρών 2013-2014

 

ball-basket-580x263


Η προκήρυξη της Β΄Κατηγορίας Ανδρών στα κυριότερα σημεία είναι ίδια με αυτή της Α΄Ανδρών, ενώ και φέτος θα υπάρξουν 2 όμιλοι και στην Α Ανδρών θα προβιβαστούν οι 2 πρώτοι των ομίλων.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, όπως τροποποιήθηκε του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2012-2013

               Π ρ ο κ η ρ ή  σ ε ι

Το Πρωτάθλημα της B΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ περιόδου 2013-2014 με τους εξής όρους :

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα της B΄ Κατηγορίας Ανδρών δικαιούνται να λάβουν μέρος τα πιο κάτω δέκα πέντε σωματεία :

1)Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, 2)Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 3)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΄΄ΚΑΣΤΡΟ΄΄, 4)Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΜΟΛΑΩΝ, 5)Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 6)Α.Π.Ο.Μ. ΠΗΓΑΣΟΣ, 7)Α.Π.Σ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ, 8)Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ΄, 9)Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 10)Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 11)ΚΟΡΩΝΗ 90 Α.Ε., 12)ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓ.Ο.Ν.Γ., 13)ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ,  14)Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ, 15)ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Οι δηλώσεις Συμμετοχήςτων Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).

Υποβολή Δηλώσεων με επιφυλάξεις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.

- Η Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  2013  

– Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Τεγεατικού Συνδέσμουστην Τεγέα Αρκαδίας,  παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών είναι χωρισμένα στους δύο παρακάτω ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

1)Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, 2)Α.Π.Ο.Μ. ΠΗΓΑΣΟΣ, 3)Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 4) Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 5)Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 6)Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ, 7)ΚΟΡΩΝΗ 90 Α.Ε.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ       

1)Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 2)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΄΄ΚΑΣΤΡΟ΄΄, 3)ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ. 4)Α.Π.Σ. ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ  5)Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΜΟΛΑΩΝ, 6)ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 7)ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ, 8)ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

Οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών .

Πρωταθλήτρια ομάδα της Β κατηγορίας  ανακηρύσσεται η  νικήτρια ομάδα του αγώνα κατάταξης που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων.

Τo Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητο από το μέσο μετακίνησής του. Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις), το Σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά μόνο από την  Δ.Ε.Σ.Ε.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).

1) Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι οχτώ(8) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1982 και μεγαλύτερους), αφού καταργείται πιλοτικά για ένα χρόνο ο περιορισμός της χρησιμοποίησης των αθλητών, που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, πρέπει να δηλώσουν στην δωδεκάδα των αγώνων τους  δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1991 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1993 και νεώτεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών.

Ένας (1)  αθλητής από αυτούςθα αγωνίζεται κατά τη κρίση του Προπονητή, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στη πεντάδα που αγωνίζεται κάθε στιγμή, μέχρι εξάντλησης των δηλωθέντων στο Φ.Α. αθλητών, στα ΔΥΟ (2) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ του πρώτου (1ου) ημιχρόνου.

3) ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015, ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ(1) ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20 ή  ΚΑΤΩ ΤΩΝ 22 ΕΤΩΝ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ.

4) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  20 και 22 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.

Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν  έχει υποβάλλει ένσταση.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο  : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Υπενθυμίζονται στα Σωματεία οι διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι  ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002.

– Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της, από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 15 αυστηρά, όπως ορίζει το αρθρ. 43 των κανονισμών Παιδιάς της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, κάθε σωματείο της Β΄ Κατηγορίας υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γήπεδο, που προτείνει σαν έδρα του.

Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΡΘΡΟ 8ο :   ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ( χρονικό διάστημα 11 ημερών).

Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

ΑΡΘΡΟ 9ο :  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 50,00 €.

α) Οι ενστάσειςπου αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε..ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π..

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 100,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.   

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

β) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

γ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση-ημεραργία-μετακίνηση),διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

ΑΡΘΡΟ 11ο :  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.  

Γ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

  1. Στην Α΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, θα ανέλθουν οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.
  2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, για  την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.
  3. Εάν υποβιβασθούν δύο ομάδες της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρουν μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση τους  στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, για  την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών

Δ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

  1. Εάν  υποβιβασθούν τρείς  ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία, τρείς ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία(τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 6η θέση της τελικής κατάταξης του Α ομίλου και της 7ης  θέση της τεκλικής κατάταξης του Β ομίλου).
  2. Εάν  υποβιβασθούν δύο  ομάδες  από την Α΄ Κατηγορία, δύο ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία(τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων).
  3. Εάν υποβιβασθεί μία   ομάδα  από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

Ε) ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Στη Β΄ Κατηγορία Ανδρών, ανέρχονται οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Γ΄ Κατηγορίας Αδρών.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις. 

ΑΡΘΡO 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

 Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων, ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

δ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 9, του Ν. 4049/23-02-2012. Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ε) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, ορίζεται έως τέσσερα (4) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 13ο  : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες BADEN ELITEsize 7.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΙΑΤΡΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα Σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΠΑΘΛΑ 

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές της διπλώματα και χρυσά μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη , καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., του οποίου η απόφαση επικυρώνεται από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.