Ιβάνα Νέσοβιτς: Η πανέμορφη βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού μιλάει πρώτη φορά για το θάνατο του πατέρα της

 

ivana708


Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου βόλεϊ που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Ιβάνα Νέσοβιτς ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά με τον Ολυμπιακό και πριν αποχωρήσει για την Σερβία, παραχώρησε μια συνέντευξη όπου μίλησε πρώτη φορά για το θάνατο του πατέρα της.

Η πανέμορφη Σέρβα αθλήτρια μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και αποκάλυψε ότι έχασε τον πατέρα της σε πολύ μικρή ηλικία στον πόλεμο ενώ τόνισε ότι δεν έχει συναντήσει χειρότερη ατμόσφαιρα στην καριέρα της από αυτήν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Απόσπασμα των όσων δήλωσε

-Το ύψος σου;
«1,90».

-Ήταν οι γονείς σου ψηλοί;
«Ο πατέρας μου ήταν 2 μέτρα»!

-Είπες «ήταν». Δεν ζει πια;
Όχι, σκοτώθηκε στον πόλεμο».

-Με τους Κροάτες;
«Δεν θέλω να μιλάω για τον πόλεμο».

-Δεν το ήξερα
«Κανείς δεν το ήξερε».

-Δεν το έχεις ξαναπεί;
«Όχι. Είναι η πρώτη φορά που το λέω».

-Έχεις πέσει ποτέ θύμα βίας;
«Πιστεύεις ότι μπορεί μία γυναίκα 2 μέτρα να πέσει θύμα βίας»;

-Κάτι άσχημο που σου έτυχε στην Ελλάδα; Κάτι που σε έκανε να νιώσεις αμήχανα;
«Όλα τα άσχημα που μου συνέβησαν στην Ελλάδα, τα μόνα άσχημα, έγιναν στο ίδιο μέρος, το μόνο μέρος: στο γήπεδο του Παναθηναϊκού! Είναι αηδιαστικό! Ήταν πέρα από κάθε φαντασία».

-Λόγια; Ή πράξεις;
«Και λόγια και πράξεις…»

-Σε έφτυναν;
«Ναι. Και όχι μόνο».

-Και στο πρόσωπο;
«Παντού. Ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στην καριέρα μου και στη ζωή μου! Ένιωσα τόση ντροπή. Λυπάμαι που οι θεατές δεν τα είδαν αυτά, δεν τα έδειξαν οι κάμερες. Η έδρα πρέπει να αλλάξει, πρέπει να κλείσει αυτό το γήπεδο.

-Έχεις ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά στην καριέρα σου;
«Ποτέ Έπαιξα στη Σερβία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στην Κορέα, στην Ιταλία, τέτοιο πράγμα δεν το ξανάζησα. Είμαστε εργαζόμενες, μπορείς να φανταστείς να εργάζεται η άλλη σε μια υπηρεσία και να τη φτύνουν, να τη βρίζουν και να ασχημονούν; Κανείς δεν μας προστατεύει. Είμαστε εργαζόμενες επαγγελματίες. Υπάρχει πολύ μίσος εδώ. Οι οπαδοί δεν πρέπει να επικεντρώνονται στο μίσος για τον αντίπαλο αλλά στην αγάπη για την ομάδα τους».