Ικανοποίηση στην ΑΕΚ για το 3-0 επί του Αγίου Νικολάου και τη διαρκή βελτίωση

 

70CBC18FBF88A8FF9D688CF2927CDC7A


Ικανοποίηση στην ΑΕΚ για το 3-0 επί του Αγίου Νικολάου και τη διαρκή βελτίωση

Πολλά τα χαμόγελα στις τάξεις της ΑΕΚ, που μετά τον προβληματισμό που έφερε το 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου δείχνει ένα όλο και καλύτερο πρόσωπο. Η «Ένωση» μετά το 3-0 επί του Ηλυσιακού για το Κύπελλο, επικράτησε χθες με το ίδιο σκορ του Αγίου Νικολάου στο ΟΑΚΑ και δείχνει πως βρίσκει ρυθμό προσφέροντας νίκες με αρκετά καλό θέαμα στους φίλους της. Αυτούς που για μία ακόμη εβδομάδα έδωσαν δυναμικό «παρών», καθώς υπολογίζεται πως περίπου 15.000 ήταν στις κερκίδες δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο Τραϊανός Δέλλας φαίνεται πως βρίσκει έναν σταθερό κορμό, ο οποίος παίζοντας περισσότερα ματς μαζί αποκτά καλύτερη χημεία. Η αγωνιστική άνοδος του Πόποβιτς, που έφτασε τα τρία γκολ στα δύο τελευταία ματς, έχει βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που προέκυψε δημιουργικά/εκτελεστικά με τους τραυματισμούς των Ανάκογλου και Πλατέλλα, ενώ Αργυρίου και Πεταυράκης αφήνουν καλές εντυπώσεις στα άκρα της άμυνας βοηθώντας με τα ανεβάσματά τους. Γεωργέας και Κορδέρο αποκτούν χημεία στο κέντρο, ενώ ο Μπρέσεβιτς συνεργάζεται καλύτερα με τους άλλους επιθετικούς, αν και δεν αξιοποιεί πάντα τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Φυσικά και δεν είναι όλα… ρόδινα. Η ΑΕΚ συνεχίζει να δυσκολεύεται να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιήσει πολύ περισσότερο τα πράγματα. Κατά διαστήματα δείχνει αργή στην ανάπτυξη και δοκιμάζει σέντρες που είναι εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν λείπουν και τα αβίαστα λάθη σε άμυνα και κέντρο. Πάντως ο προπονητής της ομάδας θεωρεί πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της ομάδας του και μόνο καλύτερη μπορεί να εμφανιστεί με το απαραίτητο «δέσιμο», αλλά και την επιστροφή ποιοτικών παικτών από τους τραυματισμούς τους.

Δεν ξέρει πότε… ξαναπαίζει

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΚ είναι με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη. Όμως είναι ακόμη άγνωστο πότε και πού θα γίνει το παιχνίδι. Οι Κρητικοί έχουν δηλώσει ως έδρα το Παγκρήτιο, αλλά το ματς δεν μπορεί να γίνει εκεί την Κυριακή, αφού μία μέρα νωρίτερα διεξάγεται εκεί ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό, ενώ και την επόμενη Τετάρτη, στις 30 Νοεμβρίου, οι δύο ομάδες ξαναπαίζουν εκεί για το Κύπελλο. Υπήρχε σκέψη να γίνει το ματς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, αλλά στις τάξεις της «Ένωσης» δεν θέλουν με τίποτα να συμπέσει με την παρουσίαση των σχεδίων του νέου γηπέδου. Έτσι ακόμη άγνωστο πότε θα γίνει το ματς ή… πού, αφού δεν αποκλείεται να επιλεγεί άλλη έδρα.

Για την ώρα, πάντως, σήμερα θα γίνει φιλικό με τον Φωστήρα στα Σπάτα (16:00) για όσους δεν αγωνίστηκαν χθες. Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς που αποχώρησε με πρόβλημα στον δεξιό λαγονοψοΐτη δεν φαίνεται να έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, ενώ τραυματίες παραμένουν Πλατέλλας, Ανάκογλου και Τσουμάγκας. Το παρήγορο είναι πως θα αρχίσει να μπαίνει σταδιακά στις προπονήσεις ο Μιχάλης Παυλής.

Πηγή: sport-fm.gr