Παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα για τα αίσχη Γιαννακόπουλου: Καλεί άμεσα τον Σπανούλη για κατάθεση

 

giannakopoulos708_0


Τα όσα ακολούθησαν της διακοπής στο ντέρμπι του μπάσκετ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και οι ύβρεις και απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Βασίλη Σπανούλη έφεραν την άμεση παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, o αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ζήτησε την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης. Αυτή προκλήθηκε μετά από καταγγελίες ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης δέχθηκε απειλές από τον κ. Γιαννακόπουλο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά τις καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκτόξευσε -εκτός από ύβρεις- και απειλές σε βάρος του αρχηγού του Ολυμπιακού, αναμένεται να καλέσει τον Σπανούλη να καταθέσει και να ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Γιαννακόπουλου, αφού το αδίκημα της εξύβρισης διώκεται κατ’ έγκληση.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τον Βασίλη Σπανούλη

 

 

 

Μετά από e-mail που έστειλε η δικηγόρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Θάνου Μαργαρίτα η θέση του είναι η εξής για το θέμα:

«Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας το οποίο επικαλείστε περί δήθεν ποινικής εμπλοκής του κου Δημητρίου Γιαννακόπουλου, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτό, διότι αποτελεί ευθεία παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων η αποκάλυψη στοιχείων περί της ταυτότητας ανθρώπων οι οποίοι φέρονται να καλούνται από τις αρχές-πόσο μάλλον, όταν δεν έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να απόσχετε κάθε αναφοράς στο όνομά του ή υπόνοια αυτού σχετικά με την παρούσα υπόθεση».