Πλατινί κατά Μπλάτερ: «Κανείς δεν τον θέλει, ούτε εγώ πια»

 

platinizurich890


Δριμεία επίθεση κατά του Ζεπ Μπλάτερ εξαπέλυσε ο Μισέλ Πλατινί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη Ζυρίχη. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA ξεκαθάρισε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τα προβλήματα της FIFA και ότι ζήτησε από τον Μπλάτερ να παραιτηθεί.

Ο Μισέλ Πλατινί πήρε ξεκάθαρη θέση στη συνεδρίαση των κρατών-μελών της UEFA με τις περισσότερες χώρες να τάσσονται στο πλευρό του, όταν ο Γάλλος ζήτησε να στηρίξουν στις αυριανές εκλογές τον Πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεϊν. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μόνο Ρωσία και Ισπανία παραμένουν στο πλευρό του Μπλάτερ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μάλιστα να δηλώνει πως όλο το σκηνικό στήθηκε από το FBI επίτηδες σε αυτό το χρονικό σημείο ώστε να μην επανεκλεγεί ο Μπλάτερ.

«Πολλές φορές πονάει το στομάχι μου εξαιτίας της FIFA και των προβλημάτων της. Ειλικρινά, πάντα ήμουν θαυμαστής του έργου της, της ιστορίας της αλλά τώρα δεν ξέρω σε ποια πλευρά να βάλω τον εαυτό μου. Αρκετά ως εδώ.Ζήτησα από τον Μπλάτερ να παραιτηθεί και αυτός μου το αρνήθηκε. Μου είπε ότι είναι πιο πολύ αργά, μια ημέρα πριν τις εκλογές» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πλατινί, ο οποίος συμπλήρωσε «Σήμερα, συνεδριάσαμε οι 54 χώρες μέλη και αύριο θα στηρίξουμε με μεγάλη πλειοψηφία τον Πρίγκιπα Αλί. Κανείς δεν θέλει τον Μπλάτερ πια, ούτε εγώ τον θέλω. Πάντα έλεγα ότι ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή FIFA και δυστυχώς δεν είναι πια. Ακόμη προσπαθώ να πείσω κάποιες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν πεισθεί μετά τα όσα συνέβησαν».

Ο Πλατινί ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της FIFA ενώ αποκάλυψε και τη συνομιλία που είχε με τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου. «Του ζήτησα να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, ως άνδρας προς άνδρα. Μου είπε ότι είναι πλέον πολύ αργά για να παραιτηθεί. Του είπα να το κάνει γιατί δίνει τραγική εικόνα της FIFA προς τα έξω. Δεν είναι εύκολο να το λες αυτό σε έναν φίλο σου αλλά πρέπει να φύγει. Το λέω με λύπη, με δάκρυα στα μάτια αλλά δυστυχώς πλέον γι’αυτόν είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα»