Σαρακατσάνος: Μπάζει ο Παναθηναϊκός πίσω

 

4FF7D15B8372861650F11702E4C14CB4


«Δημιουργικά είναι καλός, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά πίσω»

Πολύ καλός από τη μεσαία γραμμή και μπροστά είναι ο Παναθηναϊκός, όμως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, όπως τόνισε ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Παναθηναϊκός δημιουργικά είναι καλός, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά πίσω. Αυτό θα το εκμεταλλευτούν όλες οι ομάδες που έχουν το ίδιο στιλ με εμάς», τόνισε ο έμπειρος αμυντικός.

Για το σχέδιό τους στο χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό

«Σε κάθε ματς αναλύουμε τον αντίπαλο και βλέπουμε τις αδυναμίες του και ο προπονητής αποφασίζει την τακτική που θα ακολουθήσουμε. Το έχουμε επαναλάβει αυτό με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει αρκετά τα μπακ και θεωρήσαμε πως αυτό θα ήταν για να τους αντιμετωπίσουμε, έχοντας παράλληλα ενισχυμένο κέντρο και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Αυτό το καταφέραμε και φτάσαμε σε μία σπουδαία νίκη.

Παρότι ο Παναθηναϊκός αναπτύσσεται καλά και φέρνει την μπάλα στην περιοχή και έχει δύο ικανούς επιθετικούς, δεν ήταν ο Φιγκερόα στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και μόνο Μπεργκ θα ήταν δύσκολο να χτυπήσει στον “αέρα”. Οι υπόλοιποι υστερούν σε δύναμη και στο ψηλό παιχνίδι. Έχουμε πει πολλές φορές πως οι τακτικές των προπονητών βγαίνουν κάποιες φορές και άλλες όχι. Εμείς ευτυχίσαμε να μας βγει στο γήπεδο ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Ο προπονητής μας έχει περάσει τη φιλοσοφία να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες και καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος».

Για τη φετινή πορεία του Πανθρακικού

«Αυτό το καταραμένο 86’ είχε γίνει με τον Λεβαδειακό, Πλατανιά και τον ΟΦΗ. Είχαμε προηγηθεί, αλλά δεχθήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά. Αποτελούμε σκληροτράχηλο αντίπαλο για κάθε ομάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα από πρόσωπα και χθες καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, κάτι που δεν είχαμε πετύχει στα προηγούμενα ματς».

Για τους στόχους

«Θέλουμε τη γρήγορη παραμονή, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όταν παλεύαμε μέχρι το τέλος για τη σωτηρία. Έχουμε μία καλή διοίκηση και θα είναι ευχής έργων να το καταφέρουμε, αφού θα είναι κρίμα να μην καταφέρουμε κάτι άλλο».

Για την παρουσία του Μπεργκ και του Φιγκερόρα

«Είναι και οι δύο ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης με μεγάλη εκτελεστική δεινότητα. Σίγουρα η πίεση του κόσμου, με την παρουσία νεαρών παικτών, στην ομάδα μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ. Τώρα για την τακτική του κ. Αναστασίου δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό».

Για την εικόνα του «τριφυλλιού»

«Ο Παναθηναϊκός δημιουργικά είναι καλός, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά πίσω. Αυτό θα το εκμεταλλευτούν όλες οι ομάδες που έχουν το ίδιο στιλ με εμάς. Υπάρχουν αρκετοί κενοί χώροι πίσω. Επιθετικά έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, την κατοχή της και προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις».

Πηγή: sport-fm.gr