Σκληρή ανακοίνωση της UEFA: «Η FIFA θα σκοτώσει το ποδόσφαιρο»

 

uefa708_2


Πολύ σκληρή ανακοίνωση με την οποία ζητάει την αναβολή των εκλογών της Παρασκευής για την εκλογή νέου προέδρου της FIFA ζήτησε η UEFA, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξαπέλυσε επίθεση στη FIFA μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών και πρώην μελών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Η FIFA θα σκοτώσει το ποδόσφαιρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ προανήγγειλε συνεδρίαση των μελών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας την Πέμπτη και πιθανή αποχή από τις εκλογές της FIFA, εφόσον αυτές διεξαχθούν την Παρασκευή όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Μάλιστα, ο τίτλος της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της UEFA είναι «Η UEFA δείχνει στη FIFA την κόκκινη κάρτα».

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:

«Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν καταστροφή για τη FIFA και πλήττουν συνολικά την εικόνα του ποδοσφαίρου. Η UEFA είναι σοκαρισμένη και θλιμμένη γι’ αυτό. Αυτά που έγιναν αποδεικνύουν, ακόμη μια φορά, ότι η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της FIFA. Υπάρχει μια ανάγκη γενικής αναδόμησης της FIFA και μιας πραγματικής αναμόρφωσης. Οι επικείμενες εκλογές κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φαρσοκωμωδία και οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα σκεφτούν πολύ σοβαρά αν θα πρέπει καν να συμμετέχουν σε αυτές ενισχύοντας ένα σύστημα το οποίο, αν δεν το σταματήσουμε, θα σκοτώσει στο τέλος το ποδόσφαιρο.

Τα μέλη της UEFA συναντώνται αύριο πριν από το Συνέδριο της FIFA. Εκεί, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα αποφασίσουν ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια για να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA είναι πεπεισμένα ότι υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για αλλαγή στην ηγεσία της FIFA και πιστεύουμε ότι το Συνέδριο της FIFA θα πρέπει να αναβληθεί, με νέες εκλογές να ορίζονται μέσα στους επόμενους έξι μήνες».