Τέλος το Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Η επιστολή της UEFA στον Κοντονή

 

infantino708_3


Πλέον, ελληνική κυβέρνηση και UEFA βαδίζουν από κοινού στον ίδιο δρόμο και τα σενάρια περί Grexit έλαβαν τέλος.

Με επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας, Τζιάνι Ινφαντίνο. η UEFA αναφέρει πως ενημερώθηκε για την έγκριση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.
Επιπλέον εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της αθλητικής νομοθεσίας στη χώρα μας, ζητώντας ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ και της FIFA να πάρει μέρος σε αυτές τις συζητήσεις.

Γίνεται αντιληπτό πλέον πως όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά ότι έχει αλλάξει άρδην το κλίμα.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε την επιστολή σας με ημερομηνία 12 Μαΐου στην οποία μας ενημερώσατε ότι ‘τα επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις’ έχουν εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παρακαλούμε να έχετε υπ’ όψιν ότι η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας. Ωστόσο, θα θέλαμε να επιμείνουμε ότι ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι επίσης προσκεκλημένοι να παραβρεθούν σε κάθε σχετική συνάντηση.

Υποθέτοντας πως αυτό είναι αποδεκτό από εσάς, θα είμαστε ευτυχείς να ορίσουμε ένα μέρος της νομικής υπηρεσίας μας να δουλέψει μαζί με εσάς πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Σύμφωνα με τις πηγές του Υπουργείου, με την επιστολή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιβεβαιώνει επί της ουσίας το κλίμα συναίνεσης που θα οδηγήσει σε ομαλοποίηση της κατάστασης και θα διώξει, οριστικά πια, τα σύννεφα που απειλούσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.