Τελειώνουν τρεις αμυντικοί στον Ολυμπιακό, έρχονται δύο νεαροί και παίκτης-βόμβα

4072525


Εν αναμονή του νέου προπονητή στον Ολυμπιακό τα μεταγραφικά έχουν παγώσει, όμως με δεδομένο ότι ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, οι εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση της ομάδας θα αρχίσουν κι αυτές να τρέχουν.

Φυσικά, ο νέος τεχνικός θα έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές, ωστόσο στον Πειραιά έχουν αποφασίσει από πριν να καλύψουν κάποιες από τις αδυναμίες της φετινής σεζόν, όπως αυτές που εμφανίστηκαν σε πολλά παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας.

Γι’ αυτό έχουν δρομολογηθεί κινήσεις, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τον προπονητή, με τα δεδομένα να δείχνουν τρεις αποχωρήσεις και τρεις προσθήκες στην οπισθοφυλακή.

Όσον αφορά τους φευγάτους, ο Ντα Κόστα είναι ο πρώτος στη λίστα, μιας και το συμβόλαιό του τελειώνει και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ο Βιάνα, που ήρθε ως εισήγηση του Μπέντο και δεν έπεισε για το ταλέντο του, αναμένεται να είναι ο δεύτερος (μπορεί κι ως δανεικός), ενώ ο τρίτος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Σιόβας, για τον οποίο η Λεγανές είναι πρόθυμη να πληρώσει την οψιόν αγοράς του.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες που θα έρθουν για να καλύψουν τα κενά είναι γνωστοί. Ο ένας θα είναι σίγουρα ο Ρισβάνης, ο οποίος είναι κλεισμένος από τον Πανιώνιο εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο δεύτερος μάλλον θα είναι ο Λαϊφης, καθώς ο Ολυμπιακός προτίθεται να σπάσει τον διετή δανεισμό του στη Σταντάρ και να τον πάρει πίσω.

Όσο για τον τρίτο, δεν γνωρίζουμε το όνομά του ακόμα, αλλά θα είναι, όπως λέγεται, παίκτης από το πάνω ράφι, ένας αμυντικός τύπου …Μέλμπεργκ, ώστε να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη της άμυνας και καθοδηγητή των νεοτέρων της θέσης (Ρέτσου, Ρισβάνη, Λαϊφη).

Σχετικά με έναν άλλο από τους νεαρούς άσους του Ολυμπιακού, τον Θανάση Ανδρούτσο, γράφτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες προς το πρόσωπό του, κάτι που όμως δεν ισχύει. Ο μικρός τα πήγε καλά στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, ωστόσο έχει μέλλον για να φτάσει στο σημείο να προσεγγίσει καλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.