Τι λένε στην ΕΠΣ Μεσσηνίας για το δάνειο των 200.000 ευρώ…

 

5f5124ae463701458ab2ffb5d4240c37_L


Αίσθηση προκάλεσαν δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και του Sdna.gr σύμφωνα με τα οποία ΕΠΣ της χώρας έπαιρναν… δάνεικα και αγύριστα από την ΕΠΟ, όπως προκύπτει από τον έλεγχο της Deloitte στην ΕΠΟ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε πληροφορίες για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εταιρείας Deloitte η οποία από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εγκατασταθεί στα γραφεία της ομοσπονδίας και διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο μέχρι τις 31/10/2016.

Τα δημοσιεύματα εμπλέκουν και την ΕΠΣ Μεσσηνίας με το Sdna.gr να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ δόθηκε ως δανεισμός, πέρα από τις επιχορηγήσεις, σε Ενώσεις που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, κατά την περίοδο 2014 – 2016, χωρίς τα χρήματα αυτά, με μία εξαίρεση, να έχουν επιστραφεί! Υπάρχει μάλιστα Ένωση και συγκεκριμένα η ΕΠΣ Μεσσηνίας επί των ημερών του Άρη Σταθόπουλου, στον οποίο απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»  στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτηση του 10% από την ετήσια επιχορήγηση! Η Deloitte αναφέρει στο πόρισμά της ότι «η εξόφληση είναι βραδεία και το υπόλοιπο ανέρχεται σε 167.000»!

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, δεν υπάρχει κανένα δάνειο από την ΕΠΟ στην ΕΠΣΜ την περίοδο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, δηλαδή από το 2014 εώς το 2016. Ακόμα πηγές από το περιβάλλον της Ενωσης αναφέρουν ότι όντως η  ΕΠΣΜ είχε πάρει ένα δάνειο όταν έφτιαξε τα νέα γραφεία της (δηλαδή περίπου πριν δέκα χρόνια), για το οποίο δεν οφείλει τίποτα.

Θα μάθουμε σύντομα…

Το τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση της ΕΠΣΜ αλλά και των δανείων των υπόλοιπων ΕΠΣ που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αναμένεται να φανεί σύντομα καθώς από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώθηκε ότι έχουν ήδη στα χέρια τους τα τελικά και επίσημα συμπεράσματα της Deloitte και ότι η Ομοσπονδία θα τοποθετηθεί άμεσα…

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της εταιρίας Deloitte με τα τελικά κι επίσημα συμπεράσματα για την οικονομική λειτουργία και διαχείριση της Ε.Π.Ο. κατά τα έτη 2014, 2015 έως και τον Οκτώβριο 2016.

Η Π.Δ.Ε. επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί δημόσια αναλυτικότερα.

 

Η Π.Δ.Ε. αποφάσισε να αρχίσει άμεσα την -με κάθε νόμιμο τρόπο- διεκδίκηση των απαιτήσεων της ΕΠΟ που σημειώνει η έκθεση της Deloitte, τις οποίες οι μέχρι τώρα διοικήσεις της ΕΠΟ δεν διεκδίκησαν».