Κόσμος

Αλλόκοτο φαινόμενο στην Αγία Πετρούπολη. Έριξε μπλε και μοβ χιόνι

 

 

Ένα αλλόκοτο φαινόμενο ανησύχησε τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης και έγινε το πρώτο θέμα στα σόσιαλ μίντια σε βαθμό που αρκετοί έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία θορυβημένοι.

Όσοι κυκλοφόρησαν στους δρόμους της πόλης διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή το είχε στρώσει με χιόνι… μπλε απόχρωσης. Οι θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από το χρώμα του χιονιού, φοβούμενοι για πιθανή τοξική ρύπανση στην ατμόσφαιρα.

Οι αρχές της πόλης συνέλεξαν δείγματα του χιονιού ώστε να εξεταστούν από τους επιστήμονες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η απόχρωση του χιονιού ήταν μέχρι και μοβ.

Οι επιστήμονες επιφυλάχθηκαν να δώσουν μία ασφαλή απάντηση αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη κοβάλτιου στο χιόνι, ουσία που χρησιμοποιούσε εργοστάσιο παρασκεύαζε φαρμακευτικές ουσίες και κατεδαφίστηκε πρόσφατα.

Αντίστοιχη περίπτωση με μπλε χιόνι είχε παρατηρηθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και σε μια άλλη ρωσική πόλη, το Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια όρη. Μετά από έρευνα των Αρχών να φάνηκε ότι το μπλε χρώμα οφειλόταν σε βαφές που χρησιμοποιούνται για τα πασχαλινά αυγά, οι οποίες είχαν εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου και εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρη την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button