Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Αναβλήθηκε η δίκη του ιερέα που πυροβόλησε το σκύλο του

pppa


Διάταξη εισαγγελέα για απαγόρευση απόκτηση άλλου ζώου συντροφιάς

Για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε η δίκη του 74χρονου ιερέα, ο οποίος την προηγούμενη Πέμπτη πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του, καθώς ήταν άρρωστος και, όπως δικαιολογήθηκε, δεν μπορούσε να τον βλέπει να υποφέρει.
Ο 74χρονος, που είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της θανάτωσης ζώου συντροφιάς και της οπλοχρησίας, είχε παραπεμφθεί για να δικασθεί χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας. Όμως, χθες τα ξημερώματα αιφνιδίως εισήχθη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου, σύμφωνα με τη βεβαίωση που προσκομίσθηκε στο δικαστήριο, πρέπει να παραμείνει κλινήρης για 10 ημέρες.
Έτσι, το δικαστήριο, με πρόταση της εισαγγελέως Έδρας Μ. Κωλέττη, ανέβαλε την εκδίκαση και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 23 Οκτωβρίου.

Τον πυροβόλησε
Ο 74χρονος κατηγορείται ότι στις 17 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην Αίπεια έδεσε το σκύλο του από πάσαλο και στη συνέχεια με καραμπίνα τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση και τον σκότωσε.
Την αποτρόπαια πράξη του αντιλήφθηκε γείτονας, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, καταθέτοντας και αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι, το ίδιο βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναζήτησαν και συνέλαβαν τον ιερέα, ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του από την πρώτη στιγμή.

Διάταξη εισαγγελέα
Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι ο σκύλος του είχε αρρωστήσει από λεϊσμανίαση (καλαζάρ) και δεν ήθελε να τον βλέπει να υποφέρει και να έχει έναν μαρτυρικό θάνατο. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι είχε πάει το ζώο σε κτηνίατρο, αλλά ήταν πολύ άρρωστο. Ότι το ζώο έπασχε από την ασθένεια αυτή διαπιστώθηκε και από εξετάσεις που ακολούθησαν έπειτα από εντολή που δόθηκε από τις Αρχές.
Επίσης, ο 74χρονος υποστήριξε πως θεωρούσε ότι από τη στιγμή που το ζώο ήταν  άρρωστο είχε δικαίωμα να το θανατώσει.
Πάντως, από την αντιεισαγγελέα Καλαμάτας, Μαρία Κωλέττη, εκδόθηκε ειδική διάταξη απαγόρευσης εφ’ όρου ζωής απόκτησης από τον 74χρονου άλλου ζώου συντροφιάς.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button