Κόσμος

Ανακαλύψτε το χωριό Μακεδονία στη Κολομβία

Μια κοινότητα με 800 κατοίκους, με το όνομα Μακεδονία, θα μας φαινόταν πολύ φυσιολογικό, αν υπήρχε σε κάποιο μέρος της Βορείου Ελλάδος. Όταν όμως πρόκειται για ένα μικρό χωριό στην Κολομβία, και στις όχθες του Αμαζονίου αποτελεί κάτι αξιοπερίεργο.

Στο κολομβιανό Αμαζόνιο λοιπόν, μια κοινότητα με ζωή και παραδόσεις, που αποτελούν πόλο έλξης για τη περιοχή, έχει για όνομα τη Μακεδονία. Τη δικιά μας Μακεδόνια. Με νέο σε ηλικία πληθυσμό, οι μισοί κάτοικοι είναι κάτω των 18, με κύρια δραστηριότητα, το ψάρεμα και το κυνήγι, αυτή η γωνιά του πλανήτη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ιστορικών, καθώς ψάχνουν να βρουν, την προέλευση του ονόματος της.

 

Το Μακεδονία, λοιπόν δεν προέρχεται, από την ένδοξη εποχή του Μέγα Αλεξάνδρου, αλλά από μία πλούσια και ισχυρή οικογένεια που έμενε στη περιοχή. Λεγόταν Macedo, ήταν καθολικοί και όταν άρχισαν να διαβάζουν τη καινή διαθήκη, εντυπωσιάστηκαν από το όνομα Μακεδονία, που βρήκαν στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τους Φιλίππους.

Θεώρησαν, σημάδι από το Θεό, το παραπλήσιο όνομα της Μακεδονίας, με το όνομα της οικογένειας τους, και το 1975 μετά από ομόφωνη απόφαση, όλου του χωριού μετονομάσαν, το χωριό σε Μακεδονία.

Το μέρος, θεωρείται ιερό και καλότυχο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button