Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στον Δήμο Πύλου – Νέστορος – Πότέ στους Γαργαλιάνους;

2017


Σε σημερινό δελτίο τύπου του Δήμου Πύλου Νέστορος γίνεται αναφορά στο έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του εξωτερικού υδραγωγείου της Τοπικής Κοινότητας Μεσοποτάμου, το οποίο ολοκληρώνεται με αυτεπιστασία από τη ΔΕΥΑ. Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, σήμερα το πρωί παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεσοποτάμου Στασινού Νικολακόπουλου και των στελεχών του Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Οι εργασίες συνεχίζονται με επιτυχία. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή, είναι η ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης των σωλήνων αμιάντου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου ή τουλάχιστον η δρομολόγηση των εργασιών, έως το τέλος της Δημοτικής Περιόδου. Γι αυτό το λόγο είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε μια σειρά προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου σχετικές με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Για εμάς η Υγεία παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα και γι αυτήν αγωνιζόμαστε».

Όσον αφορά την πόλη των Γαργαλιάνων και την «πολύπαθη» αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης του συνδέσμου «Καπετάν Τέλλος Άγρας» από το Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων να θυμίσουμε πως αρχές Ιανουαρίου 2017 κατατέθηκε στην διεύθυνση της αποκεντρωμένης στην Περιφέρεια Πελοποννησου, στην Τρίπολη, η μελέτη για την την πλήρη αντικατάσταση του αγωγού.

Τότε, μιλώντας στο gargalianoionline ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας τόνισε το γεγονός πως, «πρόκειται για μια μελέτη για την οποία κάνεις δεν είχε ασχοληθεί, ολοκληρώθηκε και τώρα περνάει στην επόμενη φάση προκειμένου να πάρει την έγκριση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», προσθέτοντας πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς, «μπορεί να πάρει και ένα πεντάμηνο, όμως θα προσπαθήσουμε να το ελαχιστοποιήσουμε ώστε να μπορέσει η μελέτη να πάρει όλες τις εγκρίσεις για να γίνει η χρηματοδότηση […] η αλήθεια είναι ότι η περιοχή των Γαργαλιάνων έχει μείνει χωρίς νερό από αυτόν τον αγωγό καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες διαρροές. Τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη των Γαργαλιάνων δεν φτάνει ούτε 100 κυβικά νερού την ημέρα, κατά συνέπεια έχουμε θέμα, ενώ γνωρίζουμε ότι το υλικό του αγωγού είναι αμίαντος».

Στις 17 Ιουλίου 2015, όταν ο Δήμος Τριφυλίας πήρε επίσημα στα χέρια του την μελέτη για τον αγωγό Αλικοντούζι – Γαργαλιάνοι ο κ. Κατσίβελας δήλωνε στο gargalianoionline, «ευελπιστούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς (τέλος 2015) να έχει τελειώσει μελετητικά το έργο ώστε να διεκδικήσουμε την χρηματοδότησή του».

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή το έργο θα πάρει όλες τις εγκρίσεις και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για να ξεκινήσει η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button