Πολιτική

Αντωνία Μπούζα: 120 ΠΕΑ και…υποσχέσεις

 

Την παροιμία …σε καίω Γιάννη σ´ αλείφω λάδι , την ξέρει ο κ. Βίτσας;
Αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Πελοπόννησο και ιδίως στη Μεσσηνία, μετά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.
Κλείνει όπως μας είπε ένα ιστορικό και ένδοξο στρατόπεδο όπως το 9ο Σύνταγμα που σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως και θα μας …..αποζημιώσει με την ανάπτυξη της αεροπορικής βάσης της 120 ΠΕΑ που θα μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών!
Ερωτώ τον κ. Υπουργό.
Έχει γίνει κάποιο πλάνο των αρνητικών επιπτώσεων στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, αυτής της προοπτικής;
Έπρεπε να γνωρίζει πως όσα είπε και όπως τα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, θυμίζουν εποχές όπου οι ιθαγενείς θέλγονταν από τα……..καθρεφτάκια και φυσικά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Τι επιπτώσεις θα έχει λοιπόν κ. Υπουργέ αυτού του είδους η …αναβάθμιση;
Έχετε συνυπολογίσει στα πλάνα σας και στις μελέτες σας, αν η όχληση θα επηρεάσει δυσμενώς εκτός της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο της Καλαμάτας , όσο και της Μεσσήνης αλλά και την τουριστική μας προσπάθεια για αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας;
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε λεπτομερώς ως οφείλετε για τη σχεδιαζόμενη συχνότητα των πτήσεων, τις ώρες των πτήσεων, τον αριθμό των μετεκπαιδευόμενων, τον τύπο των αεροσκαφών καθώς και για την τυχόν επιβάρυνση στο περιβάλλον και κατ´ επέκταση στην υγεία των κατοίκων .
Δεν κινδυνολογούμε κ. Υπουργέ, αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί οι σχεδιασμοί να γίνονται στο γόνατο και οι πολίτες να πρέπει να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές για να ενημερώνονται για το μέλλον τους.
Εμείς στην Πελοπόννησο περιμένουμε πρώτα – πρώτα να αναβαθμίσετε το αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος , προκειμένου να μπορεί να στηρίξει την προσέγγιση των μεγάλων αεροπορικών εταιριών που ενισχύουν τον τουρισμό μας, ενός τομέα που δίνει δουλειές και φέρνει έσοδα στον τόπο μας κι όχι να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια περί δήθεν αναβάθμισης, όταν δεν γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία μιας τέτοιας προοπτικής .
Δικαίως αναρωτιόμαστε αυτό θα είναι τελικά αναβάθμιση η υποβάθμιση;
Πρέπει να μας ενημερώσετε με στοιχεία και μελέτες, διότι αυτό απαιτεί η σωστή πολιτική αντιμετώπιση τέτοιων σπουδαίων θεμάτων .
Προσωπικα δεν αρνούμαι δογματικά μια τέτοια αλλαγή στην 120 ΠΕΑ , ζητώ όμως τόσο εγώ, όπως και οι πολίτες αυτού του τόπου πλήρη ενημέρωση με στοιχεία , μελέτες και αριθμούς .
Πιστεύω πως και ο Δήμος Μεσσήνης που κυρίως επηρεάζεται από την λειτουργία του αεροδρομίου, θα ζητήσει εξηγήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Άμυνας τις οποίες οφείλει να δημοσιοποιήσει στην τοπική κοινωνία .
Όσον αφορά το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, συντάσσομαι απολυτα με τη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη που άμεσα και έγκαιρα, ανέπτυξε τις θέσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου αντιτιθέμενος στην κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης. Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο .
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου
Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας
Εντεταλμένη Σύμβουλος ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button