Αγροτικά

Αξιολόγηση της ποικιλίας ελιάς Κορωνέϊκη από το Εργαστήριο Ελαιολάδου Καλαμάτας

Διερεύνηση και αξιολόγηση των φυσικοχημικών – ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου της ποικιλίας ελιάς Κορωνέϊκη, καθώς και του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, θα πραγματοποιήσει το Εργαστήριο Ελαιολάδου Καλαμάτας.
Βασικός σκοπός του έργου θα είναι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που θα προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των αγροτικών οργανώσεων και των καταναλωτών σχετικά με την υφιστάμενη ποιοτική κατάσταση του ελαιολάδου στη Μεσσηνία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών του μεσσηνιακού Ελαιολάδου (ΠΟΠ Καλαμάτα), ως επώνυμου εθνικού προϊόντος.
Επιδιώκεται ακόμη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος θα στηρίξει το συγκεκριμένο έργο, η διερεύνηση των σημείων της παραγωγικής διαδικασίας που επιδέχονται βελτιστοποίηση.
Επίσης, τα αποτελέσματα της μελέτης θα αποτελέσουν σημαντική βάση δεδομένων για τη Μεσσηνία, που θα πρωτοπορήσει στο συγκεκριμένο τομέα, και υπόβαθρο για βελτίωση – διόρθωση των προδιαγραφών του ΠΟΠ Καλαμάτα.
Τέλος, θα χρησιμεύσουν για την υποστήριξη ενώπιον του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των θέσεων της χώρας μας σε σχέση με τον καθορισμό των ορίων στα διάφορα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά για το εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button