Ελλάδα

Απέλαση Τούρκου – «Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης»

“Με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη”, δήλωσε ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Τουρκία, μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, όταν πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Ο Αλερίκ παραδόθηκε σήμερα στις τουρκικές αρχές, σε εκτέλεση του διοικητικού μέτρου της απέλασης.

Ο 38χρονος Τούρκος χειριστής γεωργικού μηχανήματος από την Αδριανούπολη, παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα που αφορούν στην διοικητική ποινή που του επεβλήθη, γι αυτό προχώρησε κανονικά η διαδικασία της απέλασής του.

Στις 15.30 ο οδηγός του εκσκαφέα οδηγήθηκε με τζιπ της Αστυνομίας στο φυλάκιο του τελωνείου στις Καστανιές, όπου παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σ.σ. εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στην τουρκική πλευρά περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Διευκρινίζεται ότι ο 38χρονος για το ποινικό κομμάτι της ποινής που του επέβαλε το δικαστήριο, (φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και 1.500 ευρώ πρόστιμο), έχει ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button