ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με απόφαση της 6ης ΥΠΕ!

nos kyp


Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν με τον πληθυσμό της Τριφυλίας να τριπλασιάζεται, η 6η Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας με αποφάσή της αποδυναμώνει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας!

Αναστάτωση έχει επέλθει στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας μετά την απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας να μετακινήσει Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Καλοφωλιά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να αναλάβει επιπλέον την ευθύνη του συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής της Νοσοκομείου Καλαμάτας για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών.

Μάλιστα, στο πρόγραμμα των εφημεριών των γιατρών για το μήνα Ιούλιο ο κ. Καλοφωλιάς παίρνει μόνο τέσσερις μέρες καθημερινές, που σημαίνει πως εν τη απουσία του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργείο καθώς  οι Β΄ επιμελητές που μένουν πίσω δεν έχουν το δικαίωμα να χειρουργήσουν χωρίς την παρουσία Α΄ επιμελητή ή διευθυντή.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων τους Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάνει γνωστή τη μετακίνηση του κ. Καλοφωλιά σημειώνοντας πως, «έτσι δημιουργείτε μία αβεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον με αυτή την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ», καλώντας τον λαό της Τριφυλίας  και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηλείας να ξεσηκωθεί!

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι πολίτες , το ΔΣ  του συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας  σας ενημερώνει  πως με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας μετακινητέ ο ιατρός Ε.Σ.Υ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης από Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας στο Γ.Ν. Μεσσηνίας  (Ν.Μ. Καλαμάτας), προκειμένου να αναλάβει επιπλέον την ευθύνη του συντονισμού της Χειρουργικής  Κλινικής της Ν.Μ. Καλαμάτας ελλείψει Συντονιστή Δ/ντή  στη συγκεκριμένη Κλινική , από 01-07-2017 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών. Για το μήνα Ιούλιο θα εκπληρώσει τις εφημερίες του στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Τα εν λόγω καθήκοντα θα ασκούνται παράλληλα με την ευθύνη συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής Ν.Μ. Κυπαρισσίας.

Σχετ.: Α) Οι διατάξεις του Ν.3329/05 όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/07

            Β)  Οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/07 (ΦΕΚ 176/Α/01.08.2007) όπως          συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 8 παρ. 21 του Ν.3868/10 (ΦΕΚ  129/Α/03.08.2010)

             Γ) Την με αριθ.πρωτ.:22887/07-06-2017 αίτηση του ιατρού

Η διοίκηση μας επιβεβαίωσε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας δεν θα μείνει ακάλυπτη, ότι θα καλύπτονται όλες οι εφημερίες από τους υπάρχοντες γιατρούς για το μήνα Ιούλιο και ότι κάνουν ενέργειες να έρθει κάποιος Α΄ επιμελητής Χειρουργός για να καλύψει τις χειρουργικές ανάγκες. Ωστόσο, ο κύριος Καλοφωλιάς στο πρόγραμμα των εφημεριών των γιατρών για το μήνα Ιούλιο παίρνει μόνο τέσσερις μέρες καθημερινές από ολόκληρο το μήνα και πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης πως οι Β΄ επιμελητές που μένουν πίσω δεν έχουν το δικαίωμα να χειρουργήσουν χωρίς την παρουσία Α΄ επιμελητή ή διευθυντή, εκτός και αν τους καλύπτει ο διευθυντής του ουρολογικού τμήματος. Εδώ,  γεννάται το ερώτημα, θα βάζουν τακτικά χειρουργεία  ή επείγοντα αν χρειαστεί,  ή θα τα διακομίζουν όλα στην Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας????????

Απευθυνόμαστε σε εσάς που επισκέπτεστε τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας για να εξυπηρετηθείτε από τις υπηρεσίες της, που όπως γνωρίζεται όλοι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται το ίδιο και οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών όχι μόνο απλών περιστατικών αλλά και επειγόντων, που παίρνετε μία τέτοια απόφαση.

Έτσι, δημιουργείτε μία αβεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον με αυτή την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ. Ο λαός της Τριφυλίας  και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηλείας πρέπει να ξεσηκωθεί πριν δούμε τα χειρότερα.

Παρακαλώ όλοι μαζί για το κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία .

Το μοναδικό μέλημά μας είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου.

 Ευχαριστώ πολύ,

Με εκτίμηση η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.