Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Αποθεώθηκε από το κοινό η θεατρική παράσταση του ΤΕΘ με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

 

0


ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από το κοινό που γέμισε την αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος την Παρασκευή και το Σάββατο η εξαιρετική θεατρική παράσταση Μήδεια από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με ηθοποιούς μαθητές από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, σε σκηνοθεσία της Ελένης Δρακουλάκου.

To έργο του Μπόστ ή Χρύσανθου Μποσταντζόγλου έχει προσαρμοστεί στην σημερινή κοινωνία, μέσα από ατάκες γεμάτες ομοιοκαταληξία αρθρώνοντας ένα στιβαρό ελληνικό λεξιλόγιο παρά την σάτυρα που εκτοξεύει ενίοτε το ενδιαφέρον των θεατών. Όπως μας αναφέρει η Ελένη Δρακουλάκου ευχαριστώντας το Γυμνάσιο Κυπαιρσσίας, τους συντελεστές, την Ιζαμπέλα Μπάχμαν και όσους στήριξαν ηθικά την παράσταση, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό με τους νεαρούς ηθοποιούς να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Μάλιστα η παράσταση είναι πλημμυρισμένη από μουσική και μάλιστα ένα όμορφο ράπ τραγούδι προσαρμοσμένο στην ζωντάνια των παιδιών. Εξάλλου το χειροκρότημα το επιβεβαίωσε.

Οι μαθητές Θέμης Παναγόπουλος, Νεφέλη Λαμπροπούλου, Νικόλας Θεοδωρακόπουλος, Φωτεινή Σαμπαζιώτη, Οδυσσέας Καρυδομάτης, Αντζελίνα Γκλιντσεφ, Θεοδώρα Κανελλοπούλου, Νικόλας Θεοδωρακόπουλος, Στάθης Τσολαρίδης, Νίνα Πετροπούλου κι άλλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσία του Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ενώ την παράσταση το Σάββατο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου και πλήθος κόσμου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button